Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3467 > Politica Locala Nr. 3467 de marti, 15 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Combinațiile post-alegeri tulbură și politica locală


Grupul din jurul lui boșcodeală, cu privirea spre P.D.-L.?

Grupul din jurul primarului de Buzău e nemulțumit că Geoană nu i-a dat satisfacție, în lupta cu senatorul Ion Vasile

articol de: (D.G.)
Evoluția politică după al doilea tur al alegerilor pentru Palatul Cotroceni tulbură apele în teritoriu, în interiorul tuturor formațiunilor politice cu pretenții. De pildă, starea de nemulțumire a unei importante facțiuni din P.S.D. Buzău, anume cea condusă de Constantin Boșcodeală, se răsfrînge, evident, în rîndul social-democraților, dar și asupra filialei județene a P.D.-L. Surse convergente de presă ne relatează că Boșcodeală și apropiații săi fac calcule pentru a intra în  P.D.-L., fiind vizat și locul lui Cezar Preda de la șefia organizației județene democrat-liberale. Boșcodeală și compania sînt  supărați că Geoană,  acum el însuși aflat într-o situație grea, în propriul partid, nu le-a dat satisfacție în războiul fratricid din organizația județeană a social-democraților, iar Ion Vasile a rămas șef.

Se întind antene

Amînarea luării unei decizii asupra evacuării din P.S.D. Buzău a unor fruntași, apropiați ai lui Boșcodeală, contestată la Centru, menține tulbureala în interiorul organizației pesediste. Așa încît, oamenii din anturajul primarului de Buzău, cum ar fi vicele Marcel Ciolacu, au început să-și întindă antenele către P.D.-L., partid care, la nivel județean, nu a repurtat rezultate strălucite la al doilea tur al prezidențialelor, pentru Traian Băsescu. Așa încît, după cum susțin sursele noastre, o migrare a lui Boșcodeală și a simpatizanților săi către  P.D.-L. n-ar fi deloc o ipoteză nebunească. Oricum, sursele noastre susțin că, deja, unii pesediști de vază ar purta discuții, la București, cu lideri ai P.D.-L. cu multă influență în partid.

Preda, totuși, rezultate bune

Desigur, ipoteza de mai sus poate funcționa în condițiile în care P.D.-L. ar socoti rezultatele lui Cezar Preda, de la Buzău, drept proaste și vor socoti că pot umbla la funcția de președinte al organizației județene a democrat-libe­ralilor. Însă, privite prin prisma județului Buzău ca bazin electoral pesedist , atunci ceea ce a realizat deputatul Preda poate fi socotit un rezultat bunicel. Ceea ce nu împiedică, însă, Bucureștii să nu accepte venirea în P.D.-L. a grupului Boșcodeală, chiar dacă actualul șef de la Palatul Comunal nu poate deveni, oficial, pedelist, pentru că ar pierde Primăria. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU