Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3441 > Politica Locala Nr. 3441 de vineri, 13 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Sala Sporturilor, asaltată de "pretendenți"


Lupta pentru secțiile de votare

Ieri, au apărut cîteva scandaluri la împărțirea "norocului"

articol de: (A.L.)
 Lupta pentru secțiile de votare
 
Ieri, în Sala Sporturilor s-a derulat ultimul act al pregătirilor electorale, prin desemnarea, prin tragere la sorți, a persoanelor care vor conduce activitățile din secțiile de votare, la alegerile prezidențiale. Evenimentul nu a fost marcat de sincope majore, însă a dat prilejul formațiunilor politice aflate în Opoziție să-și manifeste nemulțumirea, fără, însă a depune contestații oficiale pînă la închiderea ediției.

Aglomerație mare...

Încă de la primele ore ale dimineții, Sala Sporturilor a fost luată cu asalt de pretendenții la o funcție de președinte sau locțiitor al unei secții de votare din județul Buzău. Cu toate eforturile depuse de organizatorii tragerii la sorți, lucrurile au mers destul de greu, ceea ce a produs o oarecare iritare între cei care își așteptau rîndul. Reporterii noștri au observat și anunțuri telefonice, de ultim moment, prin care erau chemați la Sala Sporturilor cetățeni care nu știau despre ce e vorba. Mai mult, au fost auzite și promisiuni de genul: "Stai să vedem dacă vin toți cei de la țară și, dacă nu vin, se rezolvă..."

...și acuzații pe măsură

Înscrierile au început din 21 septembrie, în urma unei dispoziții a fostului prefect, Alexandru Ungureanu. Nu se știe clar cînd s-au încheiat, dar, după instalarea în funcție a actualului prefect, Paul Beganu, dinspre P.S.D. și P.N.L. au început să apară "vociferări", privind persoanele înscrise pe liste. Cum solicitanții sînt obligați de lege să declare că nu au nici o apartenență politică, acuzațiile vizau demisii din P.D.-L., tocmai pentru ca foștii membri să poată să candideze la o funcție de președinte sau de locțiitor al președintelui secției de votare.  Mai mult, legea pare a fi de partea Executivului, din moment ce primarii nu mai au posibilitatea, ca pînă acum, să facă ei propunerile pentru secțiile de votare de pe raza localității pe care o administrează.

La Valea Rîmnicului, război pe față

O situație deosebită s-a înregistrat între doritorii de "șefie" în secțiile de votare de la Valea Rîmnicului. O parte a funcționarilor primăriei susțin că, deși s-au înscris în "competiție" nu s-au regăsit pe listele de participanți, ceea ce i-a nemulțumit profund. Mai mult, ei îl acuză pe liderul organizației locale a P.D.-L. că a făcut în așa fel încît "o parte dintre angajații săi să conducă secțiile de votare ale comunei". Camelia Dumitru, unul dintre nemulțumiții de la Valea Rîmnicului, susține că va face contestație, pentru că viitorii președinți ai secțiilor de votare "sînt foști pedeliști", care au făcut parte ca reprezentanți ai democrat-liberalilor la scrutinurile anterioare. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU