Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3432 > Politica Locala Nr. 3432 de marti, 3 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Mai simplu sau mai complicat?

La alegerile din această toamnă, alegătorul netransportabil poate apela, ca și la alte tururi de scrutin, la urna mobilă. Pentru a beneficia, însă de această facilitate, el trebuie să se pregătească din timp.Mai întîi, este nevoit să întocmească o cerere scrisă pentru a vota cu ajutorul urnei speciale, apoi cererea trebuie, musai, înregistrată la secția de votare de care aparține, dar, numai "însoțită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale"!, din care să rezulte că este netransportabil. Cererile, însă, nu pot fi centralizate de personalul medical, fiecare solicitare trebuind tratată în mod individual. Pentru cei care nu se află în localitățile de domiciliu, acolo unde se regăsesc în listele permanente, situația este mult mai complicată, ei fiind nevoiți, în cazul în care doresc să-și exprime dreptul constituțional, să meargă la una dintre secțiile de votare speciale.
(A.L.)


O mînă spală pe alta...
Ministrul interimar al Turismului, Elena Udrea, atacă, pe blogul personal "politicienii de la vîrful P.S.D.", care ar fi artizanii folosirii numelui lui Omar Haysam drept "miză în campania electorală".  "De ce și-au scos doar tonomatele la atac și nu folosesc ei înșiși această oportunitate de a-și ataca adversarul? Pentru că Omar Haysam este o bomba, dar doar dacă se află în brațele lor!", îl apără fruntașul democrat-liberal, pe candidatul formațiunii sale politice la un nou mandat de președinte. Din cîte se vede, Elena Udrea, pare a sări în ajutorul lui Traian Băsescu, chiar atunci cînd este nevoia mai mare: chiar în toiul scandalului iscat de relațiile dintre Haysam și președinție.  Asta, pentru că, nu-i așa, o mînă spală pe alta...
(A.L.)


Vîntu’, dușmanul P.D.-L.!
Deputatul democrat-liberal, Cezar Preda, președintele filialei județene a P.D.-L. Buzău, susține că actuala campanie electorală pare a fi destul de liniștită, în ciuda temerilor anterioare, manifestate de diverși politicieni, că vom avea confruntări deosebit de dure. "Nu avem cunoștință despre evenimente majore, la nivelul județului Buzău. Singurul dușman al bannerelor noastre a fost vîntu’. Nu Sorin Ovidiu Vîntu, ci vîntu’", a afirmat Cezar Preda, care, totuși, a amintit de oarece incidente petrecute la Mărăcineni, despre care, însă Poliția se pare că nu vrea, deocamdată, să vorbească. Cum pedeliștii au aunțat că își vor face o campanie "pe eveniment" este mai puțin probabil ca incidente majore să apară în teritoriu, între simpatizanții lui Traian Băsescu și cei ai contracandidaților, pentru că ei nu se pot întîlni decît sporadic. (A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU