Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3431 > Politica Locala Nr. 3431 de luni, 2 noiembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Social-democrații continuă să fie dezbinați


Care fruntaș pesedist mai trage pentru Geoană?

Conflictele din P.S.D. Buzău se răsfrîng asupra campaniei

articol de: A.L.
Care fruntaș pesedist mai trage pentru Geoană?
 

Campania electorală, la Buzău, pare a fi una "amorțită", în care cei puși să reprezinte interesele candidaților nu sînt dispuși să pună prea mult suflet.Dacă pedeliștii sau liberalii ar avea ceva de cîștigat, în cazul în care candidatul susținut de ei va ieși învingător, situația social-democraților județului este cu totul alta, pentru că luptele interne vor continua, fie că Mircea Geoană iese, fie că nu iese, învingător din confruntarea prezidențială.

Ion Vasile păstrează aparențele

Președintele organizației județene a P.S.D. Buzău, sena­torul Ion Vasile, pare a fi cel mai interesat în derularea unei campanii electorale "de succes". Asta, probabil, pentru că pe umerii săi apasă răspunderea obținerii unui număr de voturi prea mic. Faptul ar putea genera un nou val de atacuri, venite din partea adversarilor din interiorul partidului. Pe de altă parte, dacă Mircea Geoană va pierde alegerile, chiar postul său, din fruntea P.S.D., ar putea fi pus în joc, pentru că, așa cum s-a anunțat, în ia­nuarie ar urma să se deruleze Congresul P.S.D. Prin urmare, senatorul Ion Vasile, din cîte se pare, ar vrea să păstreze aparențele, bătînd județul, în aceste zile, cu "caravanele P.S.D.", evident, în favoarea lui Geoană. Numai că, Ion Vasile a avut parte, chiar în acest an, de anumite "șicane", venite chiar de la Geoană, care i-a încurajat pe adversarii săi.

Constantin Boșcodeală refuză colaborarea

Primarul Boșcodeală, omul de la care se așteaptă rezultate "notabile" în municipiul reședință de județ, nu pare prea interesat de activitățile specifice unei campanii electorale. Cel puțin, nu în colaborare cu organizația județeană a P.S.D., cea condusă de Ion Vasile. El a anunțat că va derula, în municipiu, propria campanie electorală, numai că, nici el, din cîte se pare, nu poate uita cum a fost îndemnat la "răzmeriță", pentru ca, apoi, să fie lăsat să se descurce singur. Cu alte cuvinte, Boșcodeală ar avea și el, ca și adversarul său din interiorul P.S.D., ceva de "reproșat" candidatului P.S.D., Mircea Geoană.

Victor Mocanu a lăsat o portiță deschisă?

În ceea ce-l privește pe al treilea om care ar putea mobiliza oameni pentru a-i asigura un număr de voturi considerabil lui Geoană, în județul nostru, vorbim aici despre președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, nici el nu pare prea interesat de campania electorală. Chiar dacă, din cîte se pare, discuțiile cu Vasile Blaga, prin care îi solicita postul de lider al P.D.-L. Buzău, în detrimentul lui Cezar Preda, par a fi eșuat, o portiță poate fi lăsată deschisă, oricînd. Așa că, Victor Mocanu este foarte ocupat cu probleme admi­nistrative, în acest moment, și este greu de crezut că se va angrena, așa cum știe el, într-o campanie electorală, pe care, probabil, nici nu o mai consideră a lui. Mai ales că Geoană nu l-a ajutat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU