Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3398 > Politica Locala Nr. 3398 de joi, 24 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Discuții sau ultimatum?

Din partea contestatarilor lui Ion Vasile, cei care au fost sancționați și s-au adresat președintelui partidului, Mircea Geoană, apar, pe rînd, noi amănunte privind discuțiile purtate în Palatul Parlamentului, luni. Mai nou, din rîndul celor care au participat la discuții au apărut informații din care rezultă că, de fapt, "petiționarii" i-ar fi dat lui Geoană un termen de gîndire, de maximum 10 zile, după care, în cazul în care nu vor primi satisfacție, vor pune în aplicare amenințările făcute în conferința de presă de sîmbăta trecută, atunci cînd discuția s-a învîrtit în jurul sloganului "ori noi, ori el".Prin urmare, avînd în vedere termenii ultimativi în care se pare că s-ar fi purtat discuția de la București, Mircea Geoană trebuie să se implice, în mod decisiv, în rezolvarea conflictului care macină organizația județeană a P.S.D. Buzău de mai mult timp.    (A.L.)


Din președinte, director?
Stelian Borzea, social-democratul care a ajuns președinte la A.N.R.S.C., urmînd drumul pe care au pășit și alți doi buzoieni, pedelista Jeanina Preda și liberalul Cristi Bîgiu, se pare că va ajunge un simplu ordonator de credite. Asta pentru că, începînd cu 1 octombrie 2009, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Publice Comunitare de Utilități Publice va vărsa la bugetul de stat toate veniturile din taxele și tarifele percepute, urmînd a primi banii, necesari funcționării, de la Guvern. Pe cale de consecință, avînd în vedere criza, dar și dispariția bugetului propriu, toate primele, de care, din informațiile noastre, funcționarii instituției n-au dus lipsă, vor trebui aprobate în Palatul Victoria. În prezent, activitatea A.N.R.S.C. este finanțată, integral, din venituri proprii, obținute din tarifele și taxele percepute de la operatorii din domeniu.
(A.L.)


Cezar Preda s-a înșelat
Deputatul P.D.-L., Cezar Preda, afirma cu cîteva zile în urmă că protestul magistraților ar fi "orchestrat" de cei aflați în funcții de conducere, nemulțumiți de scăderea veniturilor lor, în timp ce toți ceilalți ar fi beneficiat de majorări salariale. "Ei nu vor să-și piardă aceste privilegii. Orice cetățean al României are dreptul la Justiție și are dreptul în fiecare secundă să i se facă dreptate. Nu pot să-i dau dreptatea o oră pe zi, cît doresc eu", a afirmat deputatul pedelist, care susținea că întregul sistem va înțelege că nu este format numai din liderii care "se și produc pe televiziuni". Ieri, însă, faptele se pare că l-au contrazis pe Cezar Preda. Judecătorii, în cadrul Adunării Generale a magistraților din Înalta Curte de Casație și Justiție, au stabilit ca protestul să înceteze, numai că, din structurile inferioare ale sistemului s-a transmis exact contrariul.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU