Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3391 > Politica Locala Nr. 3391 de miercuri, 16 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

De azi, pe mîine, pînă trec grevele...


Ruperea protocolului P.S.D. - P.D.-L., amînată

"La Buzău, înțelegerea a funcționat", zice deputatul Cezar Preda

 Ruperea protocolului P.S.D. - P.D.-L., amînată
 
Situația de la Buzău plutește, încă, în incertitudine, în ceea ce privește ruperea protocolului dintre P.S.D. și P.D.-L., chiar dacă în mai multe județe ale țării democrat-liberalii au anunțat încheierea relațiilor de colaborare cu social-democrații. Momentul exprimării unei poziții clare a P.D.-L. Buzău în această chestiune este întîrziată de liderul organizației Cezar Preda, chiar dacă sursele noastre susțin că hotărîrea ar fi luată de sîmbătă. În ceea ce-l privește pe liderul social-demo­crat, el susține că nu a primit o informare oficială de la parteneri, dar va respecta dorința lor, indiferent care va fi.

Colaborare forțată

În județul Buzău, P.D.-L. și P.S.D. au fost departe de ceea ce s-ar putea numi o bună colaborare. Protocolul s-a semnat, aproape pe furiș, fără nici un fel de declarații publice, iar cei doi lideri și l-au asumat ulterior. Mai mult, între deputatul Cezar Preda, liderul democrat-libe­ral, și senatorul social-democrat Ion Vasile, au apărut fricțiuni și dispute destul de aprinse în momentul desemnării directorilor de instituții, din primăvară. De atunci, relațiile dintre cei doi lideri și, implicit, dintre organizațiile conduse de ei au fost marcate de aceeași răceală, anterioară semnării protocolului. În plus, apropierea campaniei electorale prezidențiale, în care fiecare dintre cele două organizații are de rezolvat sarcini concrete, nu este de natură a îmbunătăți, în vreun fel, relațiile dintre ele.

P.S.D., intenții de reluare a dialogului

Chiar dacă, la nivelul întregii țări, se pare că pedeliștii sînt hotărîți să rupă protocoalele de colaborare cu P.S.D., senatorul Ion Vasile susține că este pregătit pentru o reluare a dialogului cu Cezar Preda. "În legătură cu o anumită situație în organizațiile din țară, unde au existat probleme cu protocolul de colaborare cu P.D.-L., pot spune că noi nu ne regăsim în această situație. N-aș putea spune că a fost o colaborare extraordinară, mai mult un soi de neagresiune, în ceea ce ne privește. Avem, în perspectivă, intenția de a relua acest dialog și vom vedea dacă respectiva formulă funcționează și, în consecință, de comun acord vom vedea ce avem de făcut de aici încolo", a declarat liderul social-democraților județului, senatorul Ion Vasile, care a precizat că, în eventualitatea rezilierii protocolului de către democrat-liberali, nu vor exista, din partea pesediștilor, "rugăminți sau intenția de a continua acest protocol împotriva voinței P.D.-L." 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU