Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3384 > Politica Locala Nr. 3384 de marti, 8 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Din culisele unui război frățesc


Cum s-a înclinat balanța în P.S.D.

Senatorul Ion Vasile și-a păstrat președinția organizației grație șefilor de deconcentrate și discursului mobilizator de la Conferința Extraordinară

articol de: (A.L.)
Cum s-a înclinat balanța în P.S.D.
 
Dragnea și Vanghelie nu s-au implicat pentru schimbare. Poate, dimpotrivă.

Victoria la o diferență zdrobitoare a lui Ion Vasile, în lupta cu outsiderul său din P.S.D., Constantin Boșcodeală, continuă să nască discuții aprinse. Pentru unii, diferența de aproape 70 de voturi rămîne inexplicabilă, date fiind informațiile preliminare care indicau un echilibru, ce-i drept, precar, între cele două părți beligerante. Sînt, însă, voci independente care, în urma analizei, au ajuns la unele concluzii pertinente privind evenimentul de vineri după amiază, de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Senatorul s-a bazat pe șefii puși de el

Cu experiența politicianului care este între altele coautor la redactarea actului statutar al P.S.D., doctorul Ion Vasile a manevrat, cu abilitate "biblia pesedistă" și a dirijat desfășurarea lucrărilor Conferinței Județene Extraordinare către un moment pe care l-a pregătit în cel mai mic amănunt: votul de (ne)revocare a președintelui în exercițiu. Persoanele care au avut drept de vot au fost, în mare măsură, controlate, direct,de către senator, aici intrînd directorii de deconcentrate, - numiți de el pe funcții și care, în eventualitatea cîștigării bătăliei de către Boșcodeală, și-ar fi putut pierde posturile, așa cum se zvonise, deja,  și oamenii controlați de generalul Alstani, cu toții, în jur de 45 de persoane. Dacă aceste voturi s-ar fi scăzut de la Ion Vasile și ar fi fost contabilizate în dreptul lui Boșcodeală, rezultatul ar fi fost altul.

Disensiunile politice și efectele lor

Un alt moment important al momentului de vineri a fost cel al discursurilor. Și de această dată, Ion Vasile a reușit să capaciteze sala și să empatizeze cu auditoriul, beneficiind și de grupul compact de susținători care au creat o atmosferă pozitivă. Discursul lui Boșcodeală a fost corect, din punct de vedere politic, dar nu a comunicat bine cu adunarea. Unii spun că Boșcodeală a vorbit ca și cum era, deja, președinte, chestiune care, probabil, a deranjat. În sfîrșit, discursul lui Mocanu nu a sensibilizat pe nimeni, iar reacția a fost pe potrivă.  Toate acestea, dar și neimplicarea lui Vanghelie și Dragnea, au contribuit la deznodămîntul cunoscut. Cît despre analiza discursurilor celor doi trimiși de la Centru, vom reveni.

 

COMENTARII

S.B.:
Meci aprig disputat
Neparticipand la lucrarile Conferintei PSD apelez la citirea articolului. Parca ar fi scris in urma unui meci de Liga I in care suporterii se bucura ca Gloria Buzau a castigat la scor, iar adversarii sunt ca dupa o mare infrangere. Iata, Ion Vasile obtine o "victorie la o diferenta zdrobitoare", chiar daca inainte de conferinta(meci !) "informatiile...indicau un echilibru".. Ion Vasile a "manevrat cu abilitate" si a "dirijat" lucrarile sedintei beneficiind de "experianta politicianului"... Castigator la pauza, doctorul senator(!). Dupa pauza(la discursuri), Ion Vasile "a reusit sa capaciteze...si sa empatizeze", in timp ce primarul Boscodeala, desi a jucat (!) "corect" dar "probabil a deranjat", celalalt coechipier(Mocanu) nu a reusit sa "sensibilizeze pe nimeni".Scor 174-74 pentru mentinerea in functie...A arbitrat bine brigada de arbitri: Vanghelie-Dragnea. Si uite asa, aflam ca meciul s-a incheiat victorios pentru senator care a stiut sa incline balanta in favoarea sa. Asteptam discursurile de dupa "meci" !
corsarul:
ION VASILE DICTATOR
ION VSILE SUSTINUT DE FEMEIA DE SRVICIU ,LIVIU ,DIANA SI TOTI TARANI DE LA SAGEATA
simpatizant psd:
Bucurie si suparare
M-am bucurat ca un redutabil politician - dr. I.V.- reuseste sa continue lupta politica cu adversarii(pdl). Am regretat si regret ca exista lupta si in cadrul partidului. Regret ca niste "veniti musafiri" vor sa confiste partidul. Bosco si cei 2 Moca sa puna umarul la consolidarea psd, ca datorita apartenentei acestei formatiuni sunt ceea ce sunt! Atentie mare si lasati orgoliile, d-lor traseisti! Iar toti taranii(cu 2 i)sa mai invete carte inainte de a posta comentarii(altfel orice taran este om cu drept de opinie si vot).
D . F:
consecventa in politica
SERPI CARE A INCERCAT SA MUSCE MANA CARE IA HRANIT DUMNEZEU NU IA AJUTAT EXENPLU MOCANU VICTOR CIND A FOST LUAT LA SUTURI DE PREDA CEZAR ION VASILE IA INTINS O MANA SI CU VOTUL POLITIC LA SCOS PRESEDINTE AL C J BUZAU LA FEL SI CU BOSCODEALA CIND A VENIT IN PSD ROMANIA AR FI DEPARTE DACA AR AVEA MAI MULTI SENATORI PRECUM D-NUL SENATOR VASILE ION .
Bogdan M.:
astept reformarea
Nu e timpul pierdut ca reformatorii din PSD in frunte cu primarul Boscodeala sa starga de praf acest cuib de vechi PSDisti buzoieni. Astept cu nerabdare schimbarea conducerii la Buzau a acestui partid pentru a deveni membru. Am 34 de ani si am convingeri de stanga. Dar nu cu Ion Vasile. E depasit si inconjurat de figuri triste sau penale.
Costea:
reformarea e mama progresului
Acest"Musafir", primit in urma cu aproape 10 ani in PSD cu bratele deschise si cu pupaturi de Ion Vasile, este SINGURUL primar PSD din Buzau. Altfel, PSDeii nu aveau nicio sansa de a castiga cea mai mare batalie a judetului si nici nu aveau cu cine. Cu Stelica Borza, cu Lazar, cu TOpcian??? Sa fim seriosi. Ultimii doi au sters treptele pe la primarie cativa ani si au pupat mainile lui Bosco inainte de a li se urca sefia la cap. Sunt niste limitati.
Basceanu:
taran antiprogresist
Asa e, orice taran are drept la opinie si vot, dar nu are si o gandire progresista. Pentru ca nu se informeaza si este usor de manipulat.
Booom:
mumiile Buzaului
Doamne, ce naspa e doctoru asta ( apropo, mai e doctor, ca nu-si mai practica meseria de 20 de ani)! Uitati-va ce neingrijit e, ce zdrentuit si sasait! Cand il vad la Tv Buzau, propriul post, schimb iute canalul. Ptiuuuuu!

Sa se ia cu Nea Nelu de-o mana, ca nu mai scapam de mumiile astea!
un buzoian:
bravo viespisoara, ca bine le zici!
Viespea buzoiana:

Mumia rosie

Aceasta MUMIE ROSIE trebuia imbalsamata precum Tutankamon pentru a fi unul din exemplarele de la muzeul "Grigore Antipa" ,care exemplifica "greselile pe care le poate face natura si Dumnezeu in creatia sa"."Canonizat" in rol de "bulibasa politic local" de rromul Vanghelie,acum se poate ocupa de afacerile de terorism si spalare de bani cu Hayssam si putoarea aia de fiesa.Dar or sa vina si vremurile cand "moastele" acestui "sfant-antichrist" vor ajunge sa fie puse "la pastrare" in "biserica de maxima siguranta" de la Craiova.Dumnezeu nu doarme si sa nu uite ca mai devreme sau mai tarziu tot o sa plateasca pentru netrebniciile facute.
Vali:
cui pe cui nu se scoate
Pacat ca d-l Boscodeala nu a avut castig de cauza! M-am uitat si eu de pe margine la aceasta incercare de detronare a lui Vasile Ion si va spun ca Bucurestiul nu l-a ajutat pe primar. Probabil ca sunt mana in mana cu senatorul. Pe toti ii paste inchisoarea dupa ce n-or mai fi parlamentari, de-aia se apara intre ei.

Imi pare rau de Boscodeala, dar il admir pentru curaj. Oricum e un om de cuvant, manierat si judecat, ceva in stilul lui Cristian Diaconescu pe care eu il admit foarte mult.

Si pe care lumea la Buzau, in oras, il voteaza de 13 ani in continuu, ceea ce Ion Vasile nu vede aici in oras. Oamenii instruti nu-l au la inima si se stie ca a devenit senator, alegandu-si un colegiu la tara, favorabil lui. De ce se tine cu dintii de putere, ce are de ascuns si de aparat?
Viespea buzoiana:
pt. "simpatizant psd": "E de grele" cu limba romana...tarane!
"...datorita apartenentei acestei formatiuni..." zici tu, mai "profesore.Este corect? Vezi ca ..."e de grele" cu limba romana ....agramaticalule!Oricum,concluzia din comentariul tau este corecta:"...toti taranii(cu doi de i) sa invete carte inainte de a posta comentarii."
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU