Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3369 > Politica Locala Nr. 3369 de vineri, 21 august 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ies sau nu pesediștii de la guvernare?


Calcule înaintea campaniei

Cum se respinge plecarea de la Palatul Victoria a PSD în teritoriu

articol de: (D.G.)
Calcule înaintea campaniei
 
Apropierea alegerilor prezidențiale, momentul politic cel mai important din acest an, atrage după sine apariția a tot felul de zvonuri și informații, acestea din urmă mai mult sau mai puțin oficiale. Între acestea, la loc de cinste se găsește posibilitatea ca PSD să plece sau să fie scos de la guvernare. În oricare dintre situațiile de mai sus, lipsa de la guvernare duce la ejectarea din funcții ale oamenilor din teritoriu.Adică șefi de deconcentrate, dar și subalterni de-ai lor susținuți de PSD, dar și persoane cu funcții mai importante, precum prefecți sau subprefecți. Totul, însă, depinde de momentul în care Coaliția se va rupe de facto.

Strategii le spun să plece

Deși în unele sondaje Mircea Geoană se apropie de Traian Băsescu, strategii de campanie ai PSD îi cer prezidențiabilului lor să scoată partidul rapid de la guvernare. O asemenea opțiune e greu de luat în calcul cîtă vreme social democrații controlează cel puțin jumătate din administrația țării, lucru extrem de important în economia organizării unor alegeri prezidențiale. Din acest punct de vedere, probabil că PSD dorește să plece din Palatul Victoria într-un moment în care să aibă beneficiu electoral maxim, iar PD-L să nu le poată evacua oamenii din funcțiile deținute în terioriu.

Experiența PNL-istă

Epurarea post-ieșire de la guvernare este o operațiune extrem de laborioasă care durează. De pildă, PNL la Buzău n-a putut luni la rînd să-și pună oameni în locul pedeliștilor pe care i-au scos din Palatul Victoria cu 6 luni înainte de alegeri. Scenariul s-ar putea repeta și acum, chiar dacă între timp a apărut o ordonanță care simplifică modalitățile de demitere a funcționarilor fixați politic pe posturi. Așa încît, în aceste circumstanțe funcționarii sprijiniți de pesediști ar trebui să stea liniștiți cel puțin pînă după alegerile pentru Palatul Cotroceni.

Deocamdată e liniște  

Fiind încă perioadă estivală, nimeni nu se gîndește la ce ar putea rezerva viitorul în cazul ruperii coaliției. Deocamdată, la PD-L și PSD Buzău există preocuparea rezolvării unor probleme de ordin intern. PSD se pregătește de alegeri, iar la PD-L se discută, politic, despre cazul Postelnicu. Prin urmare se vorbește despre posibilitatea susținerii ori nesusținerii oamenilor pe funcții din instituțiile publice. 

 

COMENTARII

ionescu:
Stati linistiti
Stati linistiti "la locurile voastre":nu va pleca nimeni de la nici o guvernare.Se sapa,se transeaza,se vinde ce se mai poate,se aranjeza afaceri etc.Numai fraierii cred ca scandalurile aste publice au alta destinatie decat distragerea atentiei celor care stau cu gura cascata.Vom avea surprize mari in toamna dar guvernarea va ramane beton.E mare lucru ca presa reuseste sa mai prinda cate un fir si sa-i dea in vileag pe cei ce ne excrocheaza din 1990!Gata,tara e la mezat,nu va mai faceti probleme,gudurati-va pe langa cine mai puteti din ambele partide ca pana la urma tot un singur PCR este!Si mai e ceva:prostia si incopetenta s-a generalizat in asa maniera incat si de ar vrea s-o faca vreunul n-are cu cine!Misiunea noastra a cititorilor este sa dezvaluim presei si aceasta sa publice,increngaturile sare s-au creat la toate nivelurile si cu toate culorile politice.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU