Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3360 > Politica Locala Nr. 3360 de marti, 11 august 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Va "abramburi" tot învățămîntul

articol de: (A.L.)
Președintele P.R.M. Buzău, Edmond Buga Sfinteș, susține că măsurile inițiate de actualul ministru al Educației, social-democrata Ecaterina Andronescu, vor "abramburi" tot învățămîntul românesc."Distinsa ministră a Învățămîntului este renumită pentru numele de Abramburica. Astea sînt modificările pe care le face ea. Ce spune luni retractează marți, revine miercuri și retractează joi. Ăsta e stilul ei și nu ne putem lua după ce spune la televizor", a apreciat profesorul Buga Sfinteș, care s-a arătat nemulțumit și de modul în care Ministerul Educației a gestionat problema Universității Spiru Haret. Liderul P.R.M. Buzău a apreciat că universitatea în cauză va cîștiga procesul intentat ministerului, pentru că "acolo s-a respectat legea", așa cum este ea făcută.
(A.L.)


Tratarea populismului cu înțelegere
Cabinetul Boc a anunțat o serie de măsuri, calificate de opo­ziție drept "populiste", cum ar fi reducerea ariei de aplicare a impozitului forfetar, neimpozitarea profitului reinvestit, dar și o majorare a pensiilor cu 2 procente, începînd de la 1 octombrie.
Totul pare a fi făcut în pripă, în vederea campaniei electorale care, cu certitudine, va începe în aceeași lună, octombrie.
De altfel, anul trecut, atunci cînd liberalii au adoptat o serie asemănătoare de măsuri, chiar în pragul campaniei electorale, democrat-liberalul Cezar Preda a manifestat destulă înțelegere. "Viitorului guvern, din care noi vom face parte, și pe care vrem să-l conducem, îi revine sarcina să continue majorarea pensiilor", a declarat, atunci, deputatul democrat-liberal. Rămîne de văzut dacă, în contrapartidă, liberalii vor fi și ei înțelegători cu guvernanții.
(A.L.)


Șomajul, "o oportunitate"
Ministrul Tineretului, pedelista Sorina Plăcintă, a anunțat că, la ministerul pe care-l conduce, urmează a se face disponibilizări de personal. Democrat-liberala consideră, însă, că, pentru cei 176 de disponibilizați, momentul s-ar putea constitui într-o oportunitate.
Aceea de a-și schimba meseria. "Din statistici rezultă că omul își schimbă meseria, în decursul vieții, de circa șapte ori. Eu cred că este o posibilitate ca oamenii să își schimbe meseria în această perioadă. Sînt oameni foarte pregătiți și sînt convinsă că uneori este și un ajutor ca să poți lua o decizie importantă pentru viața ta", a afirmat noul ministru al Tineretului și Sportului, în cadrul unei conferințe de presă. Probabil că tot despre o "oportunitate" a fost vorba și în cazul rîmnicenilor care lucrau pînă nu de mult la Fabrica de Confecții, "restructurarea prin demolare" făcută de aceeași pedelistă, Sorina Plăcintă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU