Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3341 > Politica Locala Nr. 3341 de luni, 20 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Pe vremea lui Ceaușescu te împușca"

articol de: (A.L.)

Senatorul P.D.-L., Viorel Constantinescu, susține că sumele investite de precedentul Guvern în comuna Valea Salciei au fost cheltuite degeaba, pentru că localitatea se depopulează accelerat.
"Avem în județul Buzău o comună care are dotări de oraș. Această comună a avut, acum șase ani, 1.400 de locuitori, acum trei ani a avut 800 de locuitori, iar acum are numai 600. Totuși, acolo s-au cheltuit sume enorme. Este vorba despre Valea Salciei. Ăsta este un mod total greșit de a cheltui banii. Pentru așa ceva, pe vremea lui Ceaușescu, te împușca", a afirmat, iritat de situație, senatorul democrat-liberal. Viorel Constantinescu susține că, în cazul comunei Valea Salciei, la investirea banilor nu s-a ținut cont de criteriul esențial al adresabilității. Cu alte cuvinte nu s-a întrebat nimeni cui servesc toate utilitățile cu care a fost dotată comuna.
(A.L.)


Sorina Plăcintă are afaceri în Buzău
Fabrica de confecții din Rîmnicu Sărat este legătura dintre proaspătul ministru al Tineretului și Sportului, Sorina Plăcintă, și județul Buzău.
În urmă cu 5 ani, omul de afaceri Sorina Plăcintă a cumpărat-o, iar, după o perioadă marcată de reduceri succesive de personal, a urmat fuziunea cu o unitate similară din Focșani, iar Fabri­ca de Confecții de la Rîmnic a încetat să mai producă. Între timp, Sorina Plăcintă a dobîndit șefia Ministerului Tineretului și Sportului, dar, se pare, că se mai ocupă și de afacerile firmelor sale. În locul fabricii, se va construi un centru comercial, numai că, la Rîmnic, șomajul a atins cote alarmante, iar rîmnicenii susțin că Sorina Plăcintă ar fi trebuit, conform promisiunilor formațiunii sale poli­tice, P.D.-L., să încerce să păstreze vechile locuri de muncă. 
(A.L.)


P.N.G. nu fuzionează cu P.R.M.
Speranțele unora privind fuziunea dintre P.N.G.-ul lui Gigi Becali și P.R.M.-ul lui Corneliu Vadim Tudor au fost spulberate, vineri, la Congresul P.N.G.-C.D., cînd s-a stabilit că partidul nu va fuziona cu nimeni.
În acest fel se pune capăt și speculațiilor privind apropiarea de P.D.-L. a penegiștilor. De altfel, imediat după alegerile europarlamentare, la care cele două formațiuni au colaborat, liderii de la Buzău, peremistul Buga Sfinteș,
respectiv penegistul Emanoil Ciotloș, declarau, împreună, că o fuziune nu este dorită de nimeni. Continuarea colaborării va fi, oricînd, posibilă, avînd în vedere modul în care ea a funcționat în timpul campaniei electorale europarlamentare, susțineau atunci cei doi lideri locali. În ceea ce privește eventuala apropiere de P.D.-L., speranțele au fost spulberate de Gigi Becali, care i-a solicitat președintelui Traian Băsescu "să își ia javrele, să nu mai latre aiurea în tramvai".

 

COMENTARII

ion:
viorel constantinescu
Te impusca pe timpul lui Ceausescu daca nu faceai treaba si te lauda daca faceai.Nu iteleg acest comentariu facut de acest domn care nu pare nici comunist dar nici capitalist .Cred cav este o specie ori veche pe cale de disparitie ori noua care urmeaza sa apara.Ciudat mod de a gandi
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU