Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3341 > Politica Locala Nr. 3341 de luni, 20 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Președintele Geoană a înțeles ce înseamnă să dea prea multă putere Mocanilor


Ion vasile, reconfirmat de Geoană ca șef al P.S.D. Buzău

Gruparea familiei Mocanu primește, astfel, o puternică lovitură

articol de: (D.G.)
Ion vasile, reconfirmat de Geoană ca șef al P.S.D. Buzău
 

Președintele Mircea Geoană a înțeles, pînă la urmă, ce nenorocire ar fi însemnat să dea prea multă putere familiei Mocanu și se pare că ar fi tranșat conflictul din P.S.D. Buzău, dînd, în continuare, credit actualei conduceri, reprezentate de senatorul Ion Vasile.
Geoană, spun surse pesediste, i-a explicat lui Ion Vasile că rămîne pe funcție, la Buzău, cel puțin pînă după alegerile prezidențiale, din toamnă. Așadar, prin decizia de la sfîrșitul săptămînii trecute, Geoană pune punct scandalului din interiorul formațiunii social-democrate de la Buzău, iar familia Mocanu, care aspira la întreaga putere în partid, a primit o palmă usturătoare. Acum, Ion Vasile are mînă liberă să-și reia pozițiile de forță în partid, iar declarațiile lui de vineri, de la întîlnirea cu presa, confirmă cele de mai sus.

Urmează contraatacul

Ion Vasile a reușit să-și înfrîngă, măcar momentan, detractorii din propriul partid și l-a convins pe președintele Mircea Geoană să-l mențină pe funcția de șef al filialei Buzău a P.S.D., după o lungă și tumultoasă perioadă de război fratricid.
Victoria repurtată de Ion Vasile și grupul său de susținători aduce liniștea mult așteptată în organizația județeană, unde răzvrătitul Victor Mocanu, și familia sa, au făcut tot posibilul să preia manetele de forță ale partidului.
Nu se știe, însă, cît va dura liniștea din P.S.D., căci acum este rîndul senatorului Ion Vasile să contraatace, fapt pe care l-a dat de înțeles, vineri, prin declarațiile sale de la conferința de presă.

Domnișoara de la ușă

Prin recenta decizie, Geoană a pus punct și influenței pe care deputatul Carmen Moldovan, domnișoara de la ușa cabinetului său, o avea la nivelul organizației județene de la Buzău a P.S.D. Astfel, familia Mocanu a rămas fără un punct de sprijin în partid cu trecere la Centru, după ce Carmen Moldovan a făcut o muncă exemplară de dezinformare a Bucureștilor despre situația conflictuală de la Buzău. Rămîne, acum, de văzut ce lecții va primi de la Geoană deputata Moldovan, vinovată de multe dintre conflictele create prin manevrarea unor informații.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU