Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3322 > Politica Locala Nr. 3322 de sambata, 27 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

După ce i-a jurat credință eternă lui Ion Vasile


Cezar Preda s-a dat de partea lui Boșcodeală și Mocanu

Vineri, Ion Vasile l-a dat în gît pe Preda

articol de: A.L

Luptele interne din Organizația Județeană a P.S.D. Buzău par, acum, mai animate ca oricînd, mai ales că președintele partenerului de coaliție de la Buzău, deputatul Cezar Preda, pare să se fi decis să intervină, pe ici pe colo, prin părțile neesențiale, dar cu mare impact politic. Chiar dacă declară că n-ar vrea să strice alianța cu P.S.D., este clar, pentru oricine, că jocul practicat de Cezar Preda nu este de natură a îmbunătăți relațiile cu senatorul Ion Vasile.

"Ștampila era la mine"
În conferința de presă de vineri, senatorul Ion Vasile a prezentat un document adresat unui minister, prin care Organizația Județeană a P.S.D. Buzău, solicita de la București intervenția pentru numirea directorului de la Hidroelectrica Buzău. Surpriza a venit în momentul în care senatorul a prezentat semnatarii documentului: prim-vicepreședintele organizației, Constantin Boșcodeală, și vicepreședintele Victor Mocanu. "Documentul, evident neștampilat, pentru că "ștampila era la mine", este, conform opiniei senatorului pesedist, "un fals grosolan", despre care va informa și conducerea Centrală a partidului.

"Cine nu respectă înțelegerea va suporta consecințele"
O a doua surpriză a apărut în momentul în care președintele Organizației Județene a P.S.D. a atras atenția că, în colțul din dreapta jos al documentului mai există o semnătură. O semnătură, pe care Ion Vasile a ferit-o de ochii presei, dar despre care a afirmat că ar aparține unui lider politic local. "Cîrdășiile astea de la Buzău mă fac să mă duc cu gîndul la Direcția de Finanțe, unde a fost un abuz și noi nu recunoaștem calitatea de membru P.S.D. al actualului director", a continuat senatorul Ion Vasile, care a lăsat să se înțeleagă că în relația cu P.D.-L. "cine nu respectă înțelegerea va suporta consecințele". Cu alte cuvinte, fruntașul social-democrat a afirmat că, dacă acțiunile îndreptate împotriva sa, venite dinspre P.D.-L., vor continua, protocolul de colaborare ar putea să ajungă, rapid, la final.


"Am făcut-o cu drag"
La rîndul său, președintele pedeliștilor județului, deputatul Cezar Preda, a recunoscut că semnătura de pe documentul prezentat de senatorul Ion Vasile îi aparține, numai că, susține el, la fel a semnat toate nominalizările transmise la București de social-democrați. "N-aș vrea să intervin sistematic în organizația lor. Vreau să țin protocolul, dar am făcut-o cu drag atunci", a afirmat Cezar Preda. El și-a justificat intervențiile prin faptul că nu este dispus să suporte "injuriile" social-democraților nemulțumiți de modul în care nominalizările se schimbă peste noapte, așa cum o dictează interesele unei grupări sau alteia.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU