Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3317 > Politica Locala Nr. 3317 de luni, 22 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Întîlnire importantă a liderilor P.S.D. la Teleorman


Ce indicații a primit Ion Vasile de la Hrebenciuc

Deocamdată, tranșarea scandalului de la P.S.D. Buzău se amînă pentru că Geoană a plecat în China

articol de: D.G

Tranșarea scandalului din P.S.D. Buzău se amînă, cel puțin o săptămînă, deoarece președintele partidului, Mircea Geoană, tocmai a plecat într-o deplasare oficială, în China. Prin urmare, prezumtiva decizie ce s-ar fi putut lua astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a Biroului Permanent Național al P.S.D., nu va mai avea loc. Totuși, tensiunea din filiala locală se menține, după ce, săptămîna trecută, gruparea Boșcodeală-Mocanu a cerut, din nou, demisia senatorului Ion Vasile de la șefia organizației județene, iar acesta din urmă, în replică, a solicitat, de asemenea, demisiile celor doi, din toate funcțiile politice. Ambele tabere din P.S.D. Buzău acuză adversarii din interior de neimplicare la alegerile europarlamentare și rezultate finale slabe.

Buzăul și Prahova, exemple negative
Reuniunea pesedistă de vineri, de la Turnu Măgurele, din județul Teleorman, a fost prilej de reglare a unor ­pro­bleme, care au apărut la nivel teritorial în P.S.D., Buzăul și Prahova fiind două din județele în care tensiunile interne au luat-o razna, iar președinții, Ion Vasile, respectiv Marian Săniuță, sînt contestați puternic din interiorul propriilor organizații. Ca o coincidență, ambii lideri județeni, de la Buzău și Ploiești, fac parte din vechiul nucleu, radical, al P.S.D., cel condus de fostul președinte Ion Iliescu. Amînarea luării unei decizii, atît la Buzău cît și la Prahova, este un avantaj politic, atît pentru Ion Vasile cît și pentru Marian Săniuță, care, astfel, cîștigă timp, iar pe măsură ce alegerile se apropie, nici conducerea P.S.D. nu mai are interes să escaladeze conflictele din județe. Așa încît, totul se va limpezi, sau nu, peste o săptămînă, la votul B.P.N. de la București.


Tete a tete Hrebenciuc - Ion Vasile
Comitetul Executiv de la Teleorman a dat, însă, prilejul unor întîlniri mai mult sau mai puțin formale ale fruntașilor pesediști de la toate nivelurile. Una dintre ele s-a consumat între Ion Vasile și Viorel Hrebenciuc, șeful grupului parlamentar al P.S.D. și, pînă acum, un apropiat al liderului social-democrat de la Buzău. Se pare, însă, că vineri, Hrebenciuc i-ar fi transmis lui Ion Vasile să-și regleze rapid problemele de acasă. Dacă nu...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU