Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3316 > Politica Locala Nr. 3316 de sambata, 20 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Îndemnuri post factum

articol de: (A.L.)

Cel mai tînăr deputat al României, vorbim aici de social-democratul Adrian Mocanu, a considerat necesar ca, printr-o declarație politică, făcută în 10 iunie, la trei zile după scrutin, să atragă atenția colegilor că pe 7 iunie românii trebuie să voteze formațiunea sa politică "Pe 7 iunie 2009, românii trebuie să aleagă între popularii europeni, cei care sînt într-o mare măsură responsabili de discriminarea românilor, și socialiștii europeni, cei care au fost în permanență prieteni ai României", afirmă Adrian Mocanu în declarația sa, făcută de la Tribuna Parlamentului. El se arată îngrijorat și de faptul că tinerii nu cunosc "nici data exactă a alegerilor". Întrebarea care se pune este, cum să mai voteze românii cu socialiștii europeni, în 10 iunie, dacă alegerile s-au derulat cu trei zile înainte?  
(A.L.)

Reorganizarea, cheia succesului!
Chiar dacă pot fi conside­rați drept principalii cîștigători ai alegerilor europarlamentare de la Buzău, unde au obținut o creștere semnificativă față de precedentul tur de scrutin, peremiștii se pregătesc să-și "decapiteze" și ei organizațiile cu rezultate slabe. Liderul de la județ, Buga Sfinteș, a anunțat că acum, dar și în viitor, organizațiile care nu obțin cel puțin 5 la sută din voturi vor intra în reorganizare, ceea ce însemnă că, pe plan local, vor fi alese alte conduceri. "Un om care nu este în stare să obțină 5 la sută într-o localitate n-are ce să caute în politică", a afirmat șeful peremiștilor județului, care spune că în alegerile europarlamentare formațiunea sa politică a obținut rezultatele cele mai bune acolo unde organizațiile locale au fost reorganizate înainte de scrutin. 
(A.L.)


Un electorat disciplinat
Comuna Cilibia, acolo unde primar este social-democrata Floarea Holeliu și viceprimar un coleg de partid, Ion Vânătoru, a înregistrat, la alegerile europarlamentare, un adevărat record în ceea ce privește prezența cetățenilor la urne.Dintre cei 1489 de alegători înscriși în lista electorală permanentă și în cea specială, existente în secțiile de votare, s-au prezentat la vot 1452. Dintre ei 59 sînt cetățeni care au ales să-și exprime opțiunea de vot în Cilibia, fără a avea domiciliul în localitate. Cu un calcul simplu, rezultă că prezența la urne a fost de 97,52 la sută. Pe locul al doilea din județul Buzău, în privința mobilizării electoratului la urne, se situează tot o comună condusă de pesediști, Chiliile, cu un procentaj "rezonabil" de 72,41 la sută, avînd în vedere drumurile și distanțele dintre satele comunei. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU