Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3313 > Politica Locala Nr. 3313 de miercuri, 17 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Stelică Borzea lucrează

articol de: (A.L.)

Președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, social-democratul Stelian Borzea, susține că zvonurile privind îndepărtarea sa din funcția dobîndită în ianuarie nu au nici un temei.Mai mult, el a declarat, într-o discuție cu reporterii Șansa, că ar pregăti o serie de acte normative care "să facă ordine" în relațiile dintre furnizorii de servicii și cetățenii beneficiari, însă activitatea ar fi deosebit de laborioasă, din cauza multitudinii factorilor care trebuie luați în considerare. Problema este dacă noile acte normative, pe care Borzea susține că le-ar avea în lucru, vor îndrepta lucrurile sau le vor complica și mai mult, așa cum s-a întîmplat aproape de fiecare dată cînd politicienii au încercat să se amestece în relațiile contractuale dintre furnizori și cetățeni. 
(A.L.)

Metoda "Ocaua mică"
Ministrul Administrației și Internelor, social-democratul Dan Nica, le-a cerut prefecților să verifice modul în care funcționarii își fac treaba, în teritoriu. El ar vrea ca prefecții să îi depisteze pe aceia care îi tratează cu dispreț pe oamenii nevoiți să solicite vreo hîrtie la instituțiile deconcentrate, în următoarele 30 de zile. "Am cerut prefecților, în primul rînd, să pornească un control la nivelul tuturor instituțiilor statului din județe pentru că numărul de reclamații pe care eu le am din partea oamenilor care sînt nemulțumiți de modul în care sînt
tratați la diverse instituții este inacceptabil", a declarat, ieri, la sfîrșitul întîlnirii cu prefecții, Dan Nica. Prin urmare, odată întors la biroul său, prefectul județului, Valeriu Ungureanu, ar trebui să-și selecteze un grup de oameni, pe care cei din descentralizatele județului să nu-i cunoască, și să-i tri­mi­tă să testeze modul în care sînt tratați cetățenii. 
(A.L.)


O demisie mult așteptată?
Continuîndu-și lupta dusă cu Puterea, pentru apărarea drepturilor militarilor, deputatul liberal George Scutaru s-a adresat plenului camerei printr-o declarație politică în care a trecut în revistă o parte dintre problemele cu care se confruntă, în această perioadă, Armata. Printre cele mai importante, identificate de deputatul liberal, se numără scăderea veniturilor militarilor cu aproximativ 25 la sută, dar și imposibilitatea continuării contractelor de înzestrare cu tehnică de luptă. "Avînd în vedere toate aceste aspecte, vă rog, domnule ministru, să aveți demnitatea de a vă recunoaște propriile neajunsuri și să abandonați oficial fotoliul de ministru, prin prezentarea demisiei, cît mai repede cu putință. Ar fi un gest de onoare, pe care cei peste 80.000 de militari și angajați civili ai M.Ap.N. îl așteaptă", a afirmat Scutaru în finalul decla­rației sale. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU