Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3313 > Politica Locala Nr. 3313 de miercuri, 17 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Din motive diferite, deocamdată...


Partidele nu iau precampania prezidențială în serios

P.D.-L. n-are candidat oficial, P.S.D. se confruntă cu lupte interne, iar P.N.L. combate doar la București

articol de: A.L

Indiferent de rezultatele obținute la alegerile europarlamentare, formațiunile politice reprezentative de la Buzău ar fi trebuit să treacă imediat la pregătirea prezidențialelor din toamnă. Democrat-liberalii sînt, însă, singurii care au și recunoscut că din 8 iunie se află în "precampanie electorală", în timp ce social-democrații sînt marcați de grele lupte interne, iar liberalii par a fi intrat într-un con de umbră.

Pedeliștii n-au, încă, un candidat oficial
Conform declarațiilor făcute de Cezar Preda, președintele pedeliștilor județului, organizația pe care o conduce a intrat în "precampania prezidențială" chiar din 8 iunie, ziua următoare scrutinului europarlamentar. Cu certitudine, disciplinați cum îi știm, democrat-liberalii vor derula conștiincios toate activitățile care li se vor cere de la Centru, dar și cele pe care le vor considera ei necesare, în județ. Pedeliștii au, însă, în această perioadă de precampanie pentru alegerile prezidențiale, o mare problemă, pentru că Traian Băsescu, candidatul care va fi susținut, aproape cu certitudine, de P.D.-L., nu-și poate asuma, oficial, rolul decît în noiembrie, odată cu declanșarea campaniei electorale.

Liberalii "combat" la București
Liberalii, în schimb, au un candidat oficial, în persoana liderului partidului, Crin Antonescu, dar activi­tățile derulate de ei în județ, pe întreaga perioadă a verii, cu certitudine nu vor fi prea multe. De altfel, nici în această perioadă liberalii județului nu sînt prea vizibili, exceptînd luptele duse la București, în Parlament. Strategia liberalilor pare a se fi axat, cel puțin deocamdată, pe criticarea Cabinetului Boc, în care se regăsesc principalii lor opozanți din punct de vedere politic. Prin urmare, întreg greul acțiunilor de precampanie pare a fi dus de cei trei parlamentari liberali ai județului, senatorul Cristi Bîgiu și deputații George Scutaru, respectiv Titi Holban, care nu mai prididesc cu întrebările și interpelările parlamentare. În plus, ei se raliază fiecărei moțiuni inițiate de propriul partid.

Pesediștii se luptă între ei
Social-democrații județului preferă, însă, luptele interne celor cu adversarii politici. Președintele organizației județene a P.S.D., senatorul Ion Vasile, pare a se bucura de o "atenție" deosebită din partea primarului Constantin Boșcodeală, dar și a președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu. Așa că, la toate atacurile, răspunde cum știe el mai bine, "înțepîndu-și" adversarii din interior, acolo unde îi doare mai tare. Prin urmare, avînd în vedere disputele interne, pesediștii, chiar dacă au un prezidențiabil, desemnat în persoana lui Mircea Geoană, nu se preocupă prea mult de promovarea imaginii sale, în vederea alegerilor din toamnă. Ei încearcă, mai întîi, să-și "regleze conturile" între ei. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU