Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3270 > Politica Locala Nr. 3270 de sambata, 25 aprilie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Oamenii ăștia sînt de rea-credință"

articol de: (A.L.)

Deputatul P.S.D, Marian Ghiveciu, susține că înlocuirea directorilor instituțiilor descentralizate este o necesitate, pentru că ei sînt ori incompetenți, ori răuvoitori.
În conferința de presă a formațiunii sale politice, Ghiveciu a explicat cum, mînat de bune intenții, s-a adresat directorului D.S.V. Buzău, pentru a afla necesarul de crotalii pentru mieii care urmau a fi sacrificați de Paști. Răspunsul arăta că ar fi nevoie, suplimentar, de 200 de mii de crotalii. Adresîndu-se Ministerului Agriculturii, cu o "rugăminte" pentru cele 200 de mii de crotalii, a constatat că D.S.V. Buzău solicitase, deja, 70 de mii de crotalii și, la confirmarea cifrelor, D.S.V. Buzău a fost fermă, susținînd cifra comunicată anterior ministerului. "Oamenii ăștia sînt de rea-credință, nu vor să lucreze și vin contra intereselor producătorilor agricoli din județ", a afirmat, cu năduf, deputatul Marian Ghiveciu. 
(A.L.)


Cine va vota rectificarea bugetară?
Ședința de marți a Consiliului Județean are, printre alte puncte pe ordinea de zi, prevăzută și "rectificarea bugetului propriu al județului Buzău pe anul 2009".
Iată că, în prima ședință care-i reunește pe consilierii județeni, după ce au adoptat bugetul instituției la sfîrșitul lunii martie, se impun deja rectificări. Desigur că rectificările sînt necesare, mai ales că și bugetul României a fost "periat", pe ici pe colo și, cu certitudine, condițiile în care a fost aprobat bugetul Consiliului Județean s-au schimbat. Problema este dacă, și cine va aproba rectificarea bugetului, avînd în vedere că liberalii urmează a fi scoși pe margine din actuala majoritate pe care au avut-o cu social-democrații, în timp ce democrat-liberalii ne-au obișnuit cu opoziția lor la tot ceea ce propune Vic­tor Mocanu, președintele Consiliului Județean. 
(A.L.)


A lăsat-o mai moale
Se pare că, pe fondul criticilor venite din toate direcțiile, ministrul Justiției este dispus să renunțe la anumite prevederi, cele mai contestate, din codurile pe care le-ar fi vrut aprobate prin angajarea răspunderii Guvernului.Joi, el a anunțat, ca pe un succes, că problema referitoare la pedepsele prea mici prevăzute pentru faptele de corupție, din proiectul noului Cod Penal, s-a rezolvat, în urma unor discuții cu Procurorul General, Laura Codruța Kovesi, și cu procurorul șef al D.N.A., Daniel Morar. "S-a stabilit ca pentru faptele de corupție să se păstreze Legea 78/2000, care va elimina riscul de prescriere a unor fapte din dosare aflate pe rol", a explicat Cătălin Predoiu. Rămîne de văzut cît de mult vor mai semăna codurile lui Predoiu, cu ceea ce va fi adoptat, de Parlament, la final.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU