Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3256 > Politica Locala Nr. 3256 de miercuri, 8 aprilie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Opoziția trece la atac


LIBERALII TRAG DIN ORICE POZIȚIE

Senatorul Cristi Bîgiu este nemulțumit de măsurile "anticriză" pe care le vrea Guvernul

articol de: A.L

Postarea în opoziție a libera­lilor le-a dat liberatea de a critica tot ceea ce face actualul Guvern. Criticile își fac simțită prezența la orice nivel, de la Centru și pînă la organizațiile locale. Cum 2009 este un an electoral, un rol deosebit este acordat parlamentarilor P.N.L., care trebuie să se constituie într-un adevărat vîrf de lance al partidului, urmărind fiecare mișcare a adversarilor. Cum alianța de guvernare actuală nu pare a fi prea solidă, criticile liberalilor ar putea să le aducă foloasele electorale dorite.

"Nepricepere totală în gestionarea treburilor țării"
În calitatea sa de senator al României, președintele organizației județene a P.N.L. Buzău, Cristi Bîgiu, s-a adresat, recent, colegilor printr-o declarație politică, lansată de la tribuna Parlamentului. Bîgiu susține, în declarația sa, că actualul guvern se află într-o veritabilă "goană după bani", dar nu face altceva decît să-și demonstreze "nepriceperea totală în gestionarea treburilor țării", chiar dacă, cu numai doi ani în urmă, o parte dintre membrii cabinetului Boc s-au aflat, alături de liberali, la conducerea executivului

"Singura reacție: mărirea taxelor și impozitelor"
Pe fondul actualei crize economice, care afectează destul de grav România, susține senatorul liberal, măsurile luate de guvernul pedelisto-pesedist nu sînt de natură a rezolva din probleme, ci de a crea unele noi. "În fața numărului crescut de companii care își închid porțile sau își reduc activitatea, în fața numărului sporit de șomeri, singura reacție a guvernului Boc a fost de mărire a taxelor și impozitelor, sau chiar de multiplicare a acestora", a atenționat senatorul Cristi Bîgiu.

"500.000 de oameni riscă să-și piardă locurile de muncă"
De aceeași "simpatie liberală" pare a se bucura și proiectul introducerii de către Guvern a "impozitului forfetar" pentru anumite categorii de societăți comerciale. "Opiniei publice nu i s-a prezentat nici o evaluare serioasă privind urmările acestei măsuri, fiind din nou ocolită dezbaterea publică atît de necesară", a afirmat Cristi Bîgiu, îngrijorat că "există voci care susțin că aproape două treimi din firmele vizate vor dispărea și aproximativ 500.000 de oameni riscă să-și piardă locurile de muncă. În aceeași ordine de idei, senatorul liberal susține că Guvernul ar trebui să fie mai mult preocupat de gestionarea efectelor crizei decît de orice altceva.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU