Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3235 > Politica Locala Nr. 3235 de sambata, 14 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

P.I.N. se înverzește prin absorbție

articol de: (A.L.)

Astăzi se desfășoară la București Congresul în urma căruia Partidul Alternativa Ecologistă va fuziona, prin absorbție, cu Partidul Inițiativa Națională, cel condus, pînă nu de mult, de Cozmin Gușă. În fața evidentei scăderi de formă, cele două formațiuni politice au ajuns la concluzia că nu mai este suficientă sprijinirea reciprocă și au convenit fuzionarea prin absorbție, avînd în vedere că, pe ici pe colo, cei de la P.I.N. au cîștigat ceva reprezentanți în administrațiile locale. Partidul Alternativa Ecologistă avea, la sfîrșitul anului 2007, conform listelor actualizate depuse la "Registrul Partidelor" de la Tribunalul Municipiului București, 741 de membri la Buzău, în timp ce P.I.N. declara, tot atunci, că are 1.560 de posesori de carnete de partid în județul nostru. Între timp, însă, numărul susținătorilor pare a se fi ­dimi­nuat, fapt demonstrat de rezultatele alegerilor de la sfîrșitul anului trecut, în care cele două formațiuni n-au obținut mai nimic. 
(A.L.)


Pregătirea europarlamentarelor a început
Pregătirea alegerilor europarlamentare a intrat în linie dreaptă la Buzău, după ce prefectul Gabriel Balaban a semnat, ieri, ordinul referitor la stabilirea programului calendaristic al acțiunilor necesare alegerii membrilor din România ai Parlamentului European.Astfel, prima acțiune planificată, chiar în această lună, pentru o bună desfășurare a alegerilor din ziua de 7 iunie, este delimitarea secțiilor de votare, activitate de care răspund toți primarii județului, fiecare pentru localitatea pe care o conduce. O asemenea activitate este strict necesară avînd în vedere că, spre deosebire de alegerile parlamentare din noiembrie 2008, desfășurate în sistem uninominal, europarlamentarele din această vară se derulează cu candidați pe liste de partid. Biroul Electoral Județean, însă, își va începe activitatea abia în 8 aprilie, atunci cînd urmează a fi desemnați judecătorii care vor superviza toate activitățile electorale.
(A.L.)

"Infracționalitatea se reprimă prin prevenție"
Chiar dacă s-a autosuspendat din P.N.L., ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pare a avea o viziune "liberală" în ceea ce privește modificările aduse celor patru coduri, care îi sînt atît de dragi, precum copiii unui părinte."Infracționalitatea se reprimă prin prevenție, depistare și condamnare rapidă a celor care comit infracțiuni, nu prin mărirea pragului pedepselor", a declamat Predoiu, care a oferit ca argument statisticile legate de cei aflați la închisoare pentru comiterea de furturi, dar a uitat să spună cîți dintre recidiviști, imediat ce au fost eliberați, au comis altă faptă antisocială. În plus, ministrul Justiției a anunțat că în perioada următoare, în care noul Cod Penal se va afla în dezbatere publică, ministerul pe care îl conduce va răspunde tuturor întrebărilor și va organiza dezbateri publice săptămînale. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU