Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3235 > Politica Locala Nr. 3235 de sambata, 14 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

La fel ca în 2007


Buzăul n-are candidați proprii pentru europarlamentare

Pedelista Grațiela Iordache se vrea la Bruxelles, dar și ea este parțial "de import"

Buzăul n-are candidați proprii pentru europarlamentare
 

Alegerile europarlamen­tare, planificate pentru luna iunie a acestui an, nu vor aduce alegătorilor din Buzău nume sonore care să le atragă atenția pentru a se prezenta la urne. Asta, pentru că liderii formațiunilor importante de la Buzău nu par a fi dispuși să susțină propriii candidați, cei cu care alegătorii județului s-au mai întîlnit pe "baricadele" campaniilor electorale.În plus, la fel ca și în 2007, acest tip de alegeri, "de gradul III", nu sînt suficient de interesante nici pentru alegători, dar nici pentru formațiunile politice care par a le percepe mai curînd ca pe "un barometru" al prezidențialelor din toamnă.

Grațiela Iordache, un candidat "de import"?
Singurii care au anunțat, deocamdată, că vor susține un candidat care are ceva legături cu județul Buzău sînt democrat-liberalii. Ei își vor îndrepta sprijinul spre europarlamentarul Constantin Dumitriu, originar din Galați, și spre Grațiela Iordache, care, în ciuda faptului că a candidat, la alegerile din noiembrie, pentru un post de deputat în colegiul numărul 5, tot "de import" rămîne. Înainte de ultimele alegeri parlamentare, pe care le-a pierdut, situîndu-se pe locul al treilea în colegiu, Grațiela Iordache a fost deputat de Cluj, iar acum își desfășoară activitatea în București, dobîndind, în urma rezultatelor "bune" obținute la sfîrșitul lunii noiembrie, un post de secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

P.N.L. și P.S.D. n-au candidați din județ
În ceea ce-i privește pe liberali sau pe social-democrați, este de așteptat ca nici unul dintre cele două partide să nu-și promoveze proprii, candidați. Liberalii pentru că, situați acum în opoziție, sînt preocupați mai mult de "urmărirea" acțiunilor guvernului, dar și de propriile alegeri interne, iar social-democrații pentru că sînt măcinați de lupte interne.De altfel, social-democrații au anunțat, deja, susținerea lor pentru același candidat ca și în 2007, europarlamentarul Adriana Țicău, din Galați. Oricum, intrarea unor personaje noi pe listele cu care se vor prezenta partidele politice în fața electoratului este mult îngreunată de dorința majorității actualilor europarlamentari de a-și înnoi mandatele. Eliminarea lor de pe liste ar echivala cu recunoașterea faptului că nu și-au făcut treaba, ceea ce ar trage în jos scorul formațiunii politice din care fac parte.

Campania, la televizor!
În condițiile actuale, după ce alegerile din vara trecută s-au centrat pe alegerea uninominală a primarilor, dar și după alegerile parlamentare, și ele uninominale, revenirea la un scrutin bazat pe liste de partid nu este de natură a crește numărul celor care se vor prezenta la urne. În plus, un studiu recent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării arată că peste 30 la sută dintre persoanele care ­locu­iesc în mediul rural nu citesc presa, dar urmăresc emisiunile televizate, ceea ce demonstrează că o campanie euro­parlamentară trebuie făcută la televizor și nu "din ușă în ușă", însă campania se va desfășura pe bani, candidații la Parlamentul European trebuind să plătească pentru a se face cunoscuți prin intermediul micilor ecrane.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU