Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3227 > Politica Locala Nr. 3227 de joi, 5 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Pregătirea alegerilor europarlamentare


BUZĂUL, ÎN LIPSĂ DE CANDIDAȚI EUROPARLAMENTARI?

Formațiunile politice nu se grăbesc să-și anunțe sprijinul pentru înscrierea în listele naționale a doritorilor de la nivelul județului

Pregătirea alegerilor europarlamentare, în această perioadă, cu 3 luni înainte de scrutin, este, cu certitudine, una dintre activitățile importante aflate pe agenda formațiunilor politice "cu pretenții" de la Buzău. Numai că, metodele de stabilire a candidaților, diferite de la un partid la altul, par a avea totuși o caracteristică comună: candidații sînt selectați departe de ochii alegătorilor. De fapt, nici criteriile aplicate pentru trierea cererilor nu sînt prea "transparente".

P.D.-L. are un aspirant la listă
Pînă acum știm cu certitudine că P.D.-L. Buzău o sprijină pe Grațiela Iordache, care, după ce democrat-liberalii au ajuns la guvernare, a primit ca răsplată pentru "prestația" din campania electorală un post de secretar de stat.În rest, de la Centru, se pare că s-ar fi primit, la P.D.-L., o interdicție pentru candidaturile "aleșilor", fie ei parlamentari, fie primari sau consilieri locali ori județeni.În această situație este clar că democrat-liberalii se află într-o puternică criză de persoane cu vizibilitate, care să poată fi promovate mai ușor ca reprezentanți ai României în Parlamentul European.

P.N.L. n-a anunțat,încă, nimic
Liberalii, la rîndul lor, au și ei o listă de membri care solicită accesul pe lista națională, dar, pentru că partidul va prinde doar 5-6 locuri la alegerile din iunie, puțini vor fi cei care își vor vedea visul cu ochii. Organizația de la Buzău, după plecarea președintelui Cristi Bîgiu să-și îndeplinească atribuțiile cu care a fost învestit de alegători, în noiembrie trecut, în Senatul României, nu pare a fi dispusă să anunțe, încă, sprijinirea vreunui candidat, mai ales că liberalii județului se pregătesc de Congresul partidului, planificat pentru sfîrșitul lunii martie.

P.S.D. nu va avea un candidat propriu?
Social-democrații buzoieni, măcinați de aprige lupte interne, se pare că n-au găsit, încă, timpul necesar, dar nici disponibilitatea de a se așeza la masa negocierilor pentru a-și stabili un candidat propriu. În aceste condiții, este de așteptat ca și de această dată, așa cum s-a întîmplat în 2007, pe ultima sută de metri pesediștii de la Buzău să se hotărască să sprijine pe unul dintre candidații deja validați din lista națională. Poate că, în acest fel, se va reuși să se împace toate cele trei tabere, cea a senatorului Ion Vasile, cea a primarului Constantin Boșcodeală și cea a președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU