Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3224 > Politica Locala Nr. 3224 de luni, 2 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Respectați ziariștii precum vă respectă și ei pe dumneavoastră!


MAI MULT PROFESIONALISM STIMATI POLITICIENI!

Conferințele de presă și temele abordate sînt organizate pe picior și ambele telefonic sau prin S.M.S.

MAI MULT PROFESIONALISM STIMATI POLITICIENI!
 

Presa locală este tratată complet neprofesionist de către politicienii locali. Întîlnirile cu jurnaliștii se organizează pe picior, la ore absolut nepotrivite și anunțate telefonic, ori prin S.M.S.Temele sau subiectele abordate, fie ele locale sau naționale, sînt expuse "la locul faptei", iar ziariștii care vor să-și facă temeinic treaba nu se pot documenta în prealabil, astfel încît subiectele rămîn tratate superficial, fără o minimă dezbatere. Conferințele de presă organizate de partidele cu reprezentativitate locală sînt organizate în bătaie de joc, cu foarte puțin timp înainte. Temele dezbătute sînt anunțate la fața locului, de multe ori decise la momentul începerii întîlnirii, astfel că jurnaliștii sînt nevoiți să participe fără o minimă predocumentare și obligați, uneori, să înghită, pe nemestecate, ce le vîră sub nas politicienii. P.D.-L., de pildă, anunță conferințe, ocult, prin S.M.S., iar celelalte partide prin telefon, uneori cu prea puțin timp înainte. Orele sînt alese complet nepotrivit, ca și zilele, astfel că P.D.-L. face conferințe duminica, atunci cînd jurnaliștii și-ar putea petrece timpul mult mai productiv decît ascultînd niște monoloage insipide. De asemenea, jurnaliștii au mai fost chemați la municipiu de doamna deputat Carmen Moldovan și colegul ei Adrian Mocanu, tot într-o duminică, pe la prînz. Pînă la urmă n-a mai fost o conferință de presă, ci o "întîlnire" la care au văzut-o pe ­de­putatul Carmen Ileana Moldovan trecîndu-și scurt mîna prin păr și nespunînd nimic coerent.

Unii iresponsabili ne iau de proști!
Unii dintre reprezentanții P.D.-L., președintele organizației municipale Buzău, consilierul municipal Valentin Sebastian Nicolae Radu, la fel ca și șeful său de partid de la județ, liderul planetar Cezar Preda, se joacă iresponsabil cu declarațiile, precum o făcea Nicu Ceaușescu la poker cu hergheliile românești. Vineri, V.S.N. Radu a declarat, nici mai mult, nici mai puțin, că omul de afaceri Ionel Gagu i-a amenințat, telefonic, pe unii consilieri P.D.-L. care n-au votat un proiect de hotărîre în C.L.M. Incredibil, după ce această declarație, făcută la o conferință de presă, s-a transformat în știre și a fost difuzată vineri de presă, la cîteva ore, V.S.N. Radu a retractat totul, motivînd că o persoană care l-a informat nu mai recunoaște cele afirmate, drept pentru care a emis un comunicat de presă în care retrage totul. După ce l-a umplut de noroi pe Gagu, acest V.S.N. Radu, care zice că vrea să crească politic lîngă liderul planetar, a revenit cu nonșalanță. Cîtă iresponsabilitate! Pe de altă parte, acum o săptămînă, deputatul Cezar Preda s-a întîlnit la Poiana Brașov, în vila în care s-au produs emanațiile de monoxid de carbon, tocmai cu asociatul lui Ionel Gagu în SOMET S.R.L. Buzău. Acolo au jucat cărți și șah alături de alți primari P.D.-L., după care, miercuri, Cezar Preda și-a pus băieții să declare în presa centrală că Gagu umblă să-i mituiască pentru a-i trece prin C.L.M. hotărîrea de cumpărare a unui bloc pentru apartamente sociale, din banii municipalității. Ce să mai înțelegem din asta? Ce s-a vorbit, de fapt, în timp ce se juca tabinet la Poiana Brașov și de ce a ieșit așa?

P.S.
Pentru a întrona un mediu de lucru profesionist, corect și cinstit, între ziariști și politicieni, jurnaliștii de la Șansa Buzoiană, Focus TV și Focus FM anunță că nu vor mai participa la nici o conferință de presă, a nici unui partid, dacă anunțurile nu vor parveni oficial, pe fax, și nu vor conține ora, locul, tema și participanții la întîlnire, și asta cu cel puțin 24 de ore înainte. Este un îndemn și pentru ceilalți colegi de breaslă să se ralieze cu noi pentru ca politicienii să nu se mai joace cu timpul nostru după cum le dictează propriile interese.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU