Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3222 > Politica Locala Nr. 3222 de vineri, 27 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Să respectăm programul electoral"

După ce consilierul local P.S.D. Cornel Diaconiță a fost promovat director la S.C. "Piețe, Târguri și Oboare", societate aflată în subordinea Primăriei Buzău, unde l-a înlocuit pe liberalul Emilian Drăgoi, el a fost nevoit să plece din C.L.M., aflîndu-se într-o situație de incompatibilitate, conform legislației în vigoare.Locul său, începînd de ieri, este ocupat de Marioara Giugula, șefa de la A.C.R., care urma în lista de supleanți a formațiunii sale politice, P.S.D. Imediat după învestire și depunerea jurămîntului, Marioara Giugula a declarat că intenționează să-și respecte programul cu care s-a prezentat în fața alegătorilor, în vara anului trecut, la alegerile locale. "Voi fi alături de colegii mei, să respectăm programul electoral și ceea ce este bine pentru locuitorii Buzăului", a afirmat Marioara Giugula, vizibil emoționată. 
(A.L.)

"Consilierii n-au uitat că sînt reprezentanți ai cetățenilor"
După votul de miercuri, din ședința Consiliului Județean, se pare că liberalii au căpătat încredere în forțele proprii și speranța că vor putea să-și sprijine cei 31 de primari pe care îi au în județul Buzău.Menținerea în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean a lui Aurelian Podeanu este pusă de președintele P.N.L. Buzău, senatorul Cristi Bîgiu, pe seama calităților demonstrate de liberal, în perioada anterioară. "Ceea ce s-a întîmplat în Consiliul Județean a fost o dovadă a profesionalismului membrilor noștri, aici mă refer, în primul rînd, la domnul Podeanu. Consilierii n-au uitat că ei sînt acolo reprezentanți ai cetățenilor și l-au păstrat în funcția de vicepreședinte contrar indicațiilor", a declarat senatorul Cristi Bîgiu, care susține că, de la precedenta ședință de Consiliu, nu au mai avut loc negocieri politice pentru menținerea unui vicepreșe­dinte liberal în instituția condusă de social-democratul Victor Mocanu.
(A.L.)

Stelică Borzea, în incompatibilitate
Social-democratul Stelian Borzea, cel numit în data de 13 februarie 2009 președinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, funcție asimilată celei de secretar de stat, se află într-o situație de incompatibilitate în ceea ce privește calitatea sa de consilier județean. Conform legislației în vigoare, el trebuie să renunțe în termen de 15 zile la una dintre funcții, fie la cea de președinte, fie la cea de consilier județean. Cum pesedistul Borzea nu pare a fi dispus să renunțe la funcția de la A.N.R.S.C., este clar că el este nevoit să-și dea demisia din Consiliul Județean. În locul său va fi numit unul dintre supleanții din lista P.S.D., dar, din cauza nominalizărilor la șefia unor instituții descentralizate ale județului, este de așteptat ca unii dintre cei care l-ar putea înlocui să evite, la rîndul lor, incompatibilitatea prin renunțarea la calitatea de consilier județean.
 (A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU