Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3222 > Politica Locala Nr. 3222 de vineri, 27 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ce e provizoriu devine definitiv


Subprefecții Anghel și Beganu sînt "temporari" pînă la examen

Ei vor trebui să-și dea demisia din P.D.-L.

articol de: Alex Leonte

Înlocuirea prefecților, instalați în funcțiile apolitice de libe­ra­lii precedentului Guvern, pare a fi o operațiune anevoioasă și, mai ales, de durată. Greutățile de la Buzău survin atît din cauza legislației actuale, care i-a încadrat pe prefecți în categoria înalților funcționari publici, dar și din cauza disputelor existente în interiorul organizației județene a P.S.D.

Numirea politică a prefecților nu mai e o soluție
Dinspre Comisia Juridică a Senatului se aud din ce în ce mai multe voci care susțin că întoarcerea la situația anterioară, atunci cînd prefecții erau numiți pe considerente politice, nu mai este o opțiune. Senatorii comisiei menționate, chiar dacă au amînat lua­rea unei decizii din lipsa cvorumului, susțin că vor renunța la amendarea Legii prefecților cu o prevedere care să permită, din nou, numirea lor pe considerente politice, mai ales că în acest fel s-ar încălca și recomandările Uniunii Europene. În schimb, aceeași comisie va încerca să stabilească clar care dintre șefii serviciilor deconcentrate, din teritoriu, vor fi schimbați odată cu guvernul.

Ovidiu Anghel și Paul Beganu, "temporar" subprefecți
Foarte prompt, avînd în vedere că hotărîrile au fost luate în ședința de Guvern de miercuri, ieri au fost publicate, în Monitorul Oficial, schimbările survenite în Prefectura Buzău. Astfel, prin hotărîri separate, actualii subprefecți, Alecu Vasile și Lili Iacob, au beneficiat de "aplicarea mobilității", fiind transferați în posturi publice de inspectori guvernamentali. În același timp, Ovidiu Anghel și Paul Beganu vor exercita, "cu caracter temporar", funcțiile de subprefect al județului. Desigur, caracterul temporar este dat de faptul că fiecare dintre cei doi va fi nevoit să facă față exigențelor unui examen, așa cum prevede legea, pentru a accede în corpul înalților funcționari publici. Mai mult, atît Ovidiu Anghel cît și Paul Beganu vor trebui să și prezinte, în vii­torul apropiat, demisiile din formațiunea lor politică, P.D.-L.

Este Gabriel Balabano soluție?
Dacă democrat-liberalii au reușit să-și promoveze oamenii în funcțiile de subprefect, în schimb, la partenerii de guvernare de la Buzău, social-democrații conduși, volens-nolens, de senatorul Ion Vasile, situația pare a fi din ce în ce mai complicată. Asta, mai ales după ce președintele organizației județene a P.S.D. n-a reușit să-i convingă pe consilierii județeni ai propriei formațiuni politice să respecte protocolul de colaborare semnat cu pedeliștii lui Cezar Preda.În plus, se pare că nici intervenția de la București, așteptată mai ales de contestatarii senato­rului, nu va mai avea loc, iar alegerile interne au fost și ele amînate pînă după europarlamentarele din iunie. În concluzie, din ce în ce mai multe voci din P.S.D. par a fi dispuse să meargă, cel puțin un timp, "pe mîna" actualului prefect, Gabriel Balaban.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU