Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3211 > Politica Locala Nr. 3211 de sambata, 14 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

O nouă alianță în Consiliul Județean

Protocolul privind viitoarea majoritate din Consi­iul Județean, cea dintre P.S.D și P.D.-L., a fost semnat, după lungi lupte interne în tabăra social-democraților, vineri.
Prin protocol se prevede că, la viitoarea ședință a Consiliului Județean să se inițieze procedurile de schimbare din funcție a actualilor vicepreședinți ai instituției, liberalii Aurelian Podeanu și Ioan Caton Mateeșescu. Ei urmează a fi înlocuiți de social democratul Ștefan David și de democrat-liberala Cecilia Manolescu.Ce nu este prea clar pînă în prezent  este, însă, modul în care vor colabora cei doi vicepreședinți, în binele cetățenilor județului cu președintele instituției, Victor Mocanu. Asta pentru că, protocolul, din cîte știm, a fost încheiat împotriva dorinței celui din urmă, care ar fi dorit, mai curînd, o colaborare cu liberalii.  
(A.L.)


Conferința de presă a P.D.-L.: a prezentat Mădălina Manolache
Vineri, P.D.-L., prin șeful de organizație, a avut o confe­rință de presă. Temele abordate n-au fost fulminante, dar la masă cu ziariștii locali a fost prezent și viitorul purtător de cuvînt al partidului, Mădălina Manolache. Cu politica nu-i prea deprinsă noua purtătoare de vorbe a organizației județene, așa că a ars-o cu activitățile culturale. Adică, Manolache a explicat audienței ce și cum se vor desfășura activitățile la spectacolul din 5 martie, "Pentru dumneavoastră, Doamnă", organizat, ca în fiecare an, de femeile pedeliste de la Buzău. Am aflat, astfel, cine ce cîntă și cum, chiar de la un specialist în pre­zentări de spectacoe, numind aici pe Mădălina Manoache.
(D.G.)

Un fost primar, condamnat
Lucel Zecheru, fostul primar P.D.-L, apoi P.S.D., al comunei Năieni, pînă la alegerile din vara anului trecut, a fost condamnat în urmă cu două zile, la un an de închisoare, dar cu suspendare, pentru că în urmă cu ceva timp, l-a bătut pe un consătean, chiar în fața aparatului de filmat al televiziunii publice. Se pare că instanța a admis ca probă filmarea scenei violente, filmate pe holurile Primăriei din Năieni, dar a solicitat și martori. În urma dezbaterilor, judecătorii l-au condamnat pe Lucel Zecheru la un an de închisoare cu suspendare, pentru "purtare abuzivă", cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, cu un termen de încercare de trei ani, dar l-a obligat și să plătească daune materiale de 1.191 de lei și daune morale 4.000 de lei. Așa că, fostul primar trebuie să se ferească din fața legii, cel puțin trei ani, pentru a rămîne doar cu "suspendarea". 
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU