Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3209 > Politica Locala Nr. 3209 de joi, 12 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Liberalii vor și ei un serviciu secret

S-a observat în ultima perioadă o luptă în interiorul coaliției P.S.D. - P.D.-L., cea aflată la condu­cerea țării, în acest moment, pentru desemnarea celor ce vor conduce destinele serviciilor de informații ale României.Numai că la această luptă pare a participa și P.N.L., pentru că, chiar dacă este autosuspendat, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, tot liberal a rămas. Recent el a făcut declarații din care rezultă că se gîndește să reactiveze Serviciul Independent de Protecție și Anticorupție, fostul serviciu secret al Ministerului Justiței, desființat, în 2006, de ministrul de atunci, Mo­nica Macovei. Evident că reactivarea S.I.P.A. ar aduce o altă funcție de șef, pe care să și-o dispute P.S.D. și P.D.-L., dar de informațiile adunate de acest serviciu secret ar beneficia, în primul rînd, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și, indirect, P.N.L. 
(A.L.)

"Se va lucra fără probleme"
Liberalul Sorin Cîrjan, vice­primarul Rîmnicului, a anun­țat lansarea iminentă a biroului unic de relații cu publicul, promis cetățenilor cu mai multă vreme în urmă. El consideră că un asemenea sistem îi va avantaja atît pe cetățeni care nu vor mai fi nevoiți să se lupte cu hățișurile birocrației cît și pe angajații Primăriei, care vor putea să-și vadă de treburi, fără a fi angrenați în "dis­cuții interminabile". "Le vom da funcționarilor posibilitatea să lucreze, pentru că modul în care, pînă acum, a funcționat Primăria era haotic. Erau numeroase cazurile în care funcționarii se angajau în discuții interminabile cu petenții, fără a se soluționa ceva. Acum avem un ghișeu de relații publice unde fiecare își poate depune documentele și tot de acolo le poate și lua, în așa fel încît în fiecare birou se va lucra fără proble­me", susține vicele Cîrjan.
(A.L.)

S-a îngrășat nea Cojocaru
Nea Cojocaru, de la Nikost Impex S.R.L., prieten cu niscai șefi ai Consiliului Județean, a făcut obrăjori roziori și burtică de burjui. Asta după ce Consiliul Județean a plătit pînă la ultima centimă, 75 la sută din contractul de deszăpezire, așa cum prevăd normele în vigoare.Norme făcute, parcă, pentru anii secetoși, cînd iarna-i cam ca vara și nu ninge deloc. Așa a fost și acum, cînd n-a dat fulg în ultima lună, iar în decembrie abia dacă a fulguit nițel. Din cîte știm, pe întreg județul sînt alocate, pe cinci pachete, în jur de 30 de miliarde de lei, iar Cojocaru și-a alocat grosul licitațiilor. Acum, stimați cititori, aveți explicație cum de s-a îngrășat Cojocaru-Nikost și de cei atîta bătaie pe licita­ții­le de deszăpezire. 
(D.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU