Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3207 > Politica Locala Nr. 3207 de marti, 10 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Elena Udrea vrea concedii în România

Ministrul Turismului, Elena Udrea, pare a fi reușit să-i convingă pe colegii de Cabinet despre necesitatea salvării turismului românesc prin introducerea "tichetelor de vacanță".
Dacă săptămîna trecută Elena Udrea a adus problema în discuție în ședința de Guvern, mîine urmează să se ia o decizie în acest sens. Toată graba în care se încearcă rezolvarea pro­blemei tichetelor în cauză este generată de necesitatea alocării fondurilor necesare, circa 2 miliarde de lei, prin bugetul de stat, care trebuie grabnic adoptat, avînd în vedere criza financiară care afectează România. În urma introducerii tichetelor de vacanță, circa un milion de angajați vor fi încurajați să-și petreacă vacanțele în țară, dar, susține Elena Udrea, nu înainte ca proprietarii de unități de cazare să-și reducă prețurile, de multe ori mai mari decît cele din străinătate.
(A.L.)

Viorel Constantinescu și "principiul adresabilității"
Senatorul P.D.-L. Viorel Constantinescu crede că bugetul din acest an este grevat de povara cheltuielilor făcute de guvernul Tăriceanu, dar neachitate la timp.
El susține că, în județul Buzău, mai multe obiective, a căror finalizare a fost încheiată "festiv", de fapt, n-au fost plătite. În plus, susține Constantinescu, nici investi­țiile n-au fost făcute cum trebuia, în multe cazuri ele fiind su­pra­di­men­sionate. "Au fost construite sau reabilitate școli cu șase săli de clasă din care doar trei sînt folosite", a argumentat deputatul democrat-liberal, care consideră că se impune conceperea unei noi grile de priorități, una tehnică, fără implicații politice, în care să se țină seama de criteriul ­adresabi­lității, adică al numărului de locuitori care vor deveni beneficiari ai investiției. Evident, susține Constantinescu, va fi nevoie să se țină seama și de viitorul prognozat al localității unde se face investiția, pentru că unele așezări tind să se depopuleze.
(A.L.)

"Subvențiile să fie acordate în timp util"
Deputatul P.D.-L. Valeriu Alecu membru în Comisia de agricultură a Camerei, consideră că actualele condiții de acordare a creditelor de către instituțiile bancare nu sînt de natură a-i încuraja pe fermieri să-și continue producția."Este deosebit de important ca subvențiile să fie acordate în timp util, pentru ca utilajele agricole, semănători, combine, să prindă actuala campanie agricolă care, practic, este gata de start", a afirmat Valeriu Alecu. El crede că, în actualele condiții de piață, singura șansă de finanțare a campaniei agricole o reprezintă subvențiile acordate pe unitatea de suprafață și cele europene, chiar dacă unii dintre agricultori au și proiecte de atragere de fonduri structurale, pentru că vor fi puși, în lipsa creditării de către bănci, în imposibilitatea de a-și acoperi cota de finanțare care le revine. 
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU