Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3199 > Politica Locala Nr. 3199 de sambata, 31 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Mai înțelegeți ceva?


BABILONIA CONTINUĂ!

Pentru vicepreședinții Consiliului Județean, fiecare negociază cu fiecare

articol de: Alex LEONTE
BABILONIA CONTINUĂ!
 

Problemele legate de constituirea unei alte majorități în Consiliul Județean Buzău au fost puse într-o altă lumină de președintele P.N.L. Buzău, senatorul Cristi Bîgiu, care a afirmat că ar fi avut, anterior ședinței de miercuri, discuții telefonice cu președintele organizației județene a P.S.D., senatorul Ion Vasile. Numai că, Ion Vasile neagă că asemenea discuții ar fi ajuns, în final, la o concluzie.

Cristi Bîgiu: "Am discutat și personal"
Senatorul P.N.L., Cristi Bîgiu, președintele liberalilor județului Buzău, prezent în emisiunea Sens Direct de la Focus TV, a făcut o afirmație care pune într-o altă lumină faptele petrecute în cursul ultimei ședințe a Consiliului Județean. "S-a vorbit, atît cu domnul Mocanu, cît și cu domnul Ion Vasile care este președintele partidului. Avem chiar și o adresă trimisă la sediul P.S.D. în cursul săptămînii trecute. Am discutat și personal", a afirmat Cristi Bîgiu, nedumerit de turnura pe care au luat-o evenimentele. Senatorul liberal susține că, din punctul său de vedere ar fi procedat corect, avînd de ales între a avea un vicepreședinte al instituției conduse de pesedistul Victor Mocanu, sau niciunul, în varianta în care s-ar fi optat pentru o majoritate constituită între P.S.D. și P.D.-L. În plus, susține Bîgiu, nu avea de unde să știe că Mocanu nu are mandat să negocieze problema.

Ion Vasile: "Am de negociat cu două partide"
La rîndul său, în aceeași emisiune, președintele social-democraților județului, senatorul Ion Vasile, a făcut afirmații din care a rezultat că ar fi "jucat la două capete", negociind în același timp atît cu P.N.L., cît și cu P.D.-L. "Eu am de negociat cu două partide. Aceeași ofertă, pentru un singur vicepreședinte am avut-o și de la P.D.-L.(...) În momentul în care trebuia să ne întîlnim, la Parlament, eu mă aflam în negocieri cu P.D.-L. și cunoșteam oferta dumneavoastră, a P.N.L.-ului", a afirmat senatorul pesedist, care neagă, însă, că ar fi discutat problema cu Cristi Bîgiu, președintele liberalilor de la Buzău. Este, așadar, clar pentru oricine că modul în care senatorul Ion Vasile tratează pro-blema nu reprezintă altceva decît "exportul" problemelor din propria organizație în interiorul protocolului semnat cu ­liberalii în toamna anului trecut.

Cezar Preda: "Un vicepreședinte P.S.D. și unul P.D.-L."
Problema majorității din Consiliul Județean ar putea avea o rezolvare destul de rapidă, după ce liderul democrat-liberalilor, deputatul Cezar Preda, și-a reconsiderat pretențiile în privința celor doi vicepreședinți ai instituției, conform propriilor declarații, chiar miercuri, în ziua sedinței "buclucașe", în care consilierii județeni au zădărnicit eforturile lui Mocanu. "Noi am făcut o hîrtie oficială, de alaltăieri (n.r. miercuri), prin care am propus organizației județene a P.S.D. schimbarea majorității în Consiliul Județean, cu un vicepreședinte P.S.D. și unul P.D.-L.", a declarat Cezar Preda, care susține că și-a modificat pretențiile, ca urmare a unei analize a "parității consilierilor". Sursele noastre ne-au dezvăluit că unul din posturile de vicepreședinte ar reveni pedelistei Cecilia Manolescu, dar, în condițiile date, este greu de prevăzut care dintre consilierii social-democrați va accede pe funcție.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU