Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3199 > Politica Locala Nr. 3199 de sambata, 31 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Se va apropia P.I.N. de P.D.-L.?

Deruta în rîndurile membrilor Partidului Ini­țiativa națională de la Buzău pare a fi totală, după ce liderul național, Cozmin Gușă, și-a anunțat la întrunirea cu liderii de filiale, de la Cluj, decizia de a-și întrerupe activitatea politică. Gestul său, în afara unor implicații imediate, cum ar fi necesitatea convocării unui congres extraordinar, stabilit pentru 7 februarie, în afară de alegerea unui nou președinte, are și alte implicații. Partizanii lui Gușă se tem că, încet încet, formațiunea lor va fi îndreptată spre P.D.-L., mai ales că celălalt lider național al P.I.N., Lavinia Șandru, favorită la șefia partidului, este căsătorită cu primarul Slatinei, pedelistul Darius Vîlcov. Așa că, cei care au rămas, pînă acum, alături de organizația P.I.N. Buzău, se gîndesc și ei pe ce căi politice să o apuce, dacă nu vor să colaboreze cu democrat-liberalii lui Cezar Preda.
(A.L.)


Elena Udrea a trecut la amenințări
Unul dintre cei doi miniștri ai cabinetului Boc proveniți de la Buzău, Elena Udrea, cea care se îngrijește de destinele turismului românesc, se pare că și-ar fi luat în serios rolul. După ce a încercat, fără succes din cîte se pare, să găsească un drum mai neted pentru propășirea turismului românesc, acum Elena Udrea a trecut la amenințări. Mi-nistrul Turismului crede că în această perioadă de criză, hotelierii trebuie să scadă prețurile, concomitent cu îmbunătățirea calității serviciilor oferite. "Dacă acțiunile hotelierilor sînt împotriva tu­rismului românesc, va trebui să devenim mai exigenți în ceea ce privește calitatea serviciilor și, probabil, că multe hoteluri vor fi închise", a afirmat Udrea. Pentru Buzău, o asemena acțiune ar fi dezastruoasă, mai ales că la noi activitatea din do­meniul "res­pon­sa­bi­li­zat" de Elena Udrea este în faza "matriarhatului", singurele opțiuni serioase fiind pensiunile agro-turistice.
(A.L.)


Jos cu pensiile parlamentarilor!
Deputatul P.D.-L. de Buzău, Valeriu Alecu, susține că finalizarea bugetului de stat pentru anul 2009 a însemnat un efort suplimentar, în sensul că, mai întîi a trebuit făcută o analiză a situației "moștenite" de la cabinetul Tăriceanu. El susține că actualul Guvern, cel condus de colegul său de partid, Emil Boc, este hotărît "să echilibreze situația economică și să facă față efectelor crizei, prin construcția unui buget rea­list". Valeriu Alecu dă, însă asigurări bugetarilor județului că nu vor fi afectați de reducerile de personal prognozate prin proiectul de buget, deși, personal, militează pentru reducerea cheltuielilor. "Ca parlamentar, susțin necondiționat reducerea cheltuielilor fără rost, începînd cu cele ale parlamentarilor, prima măsură fiind renunțarea la pensia de serviciu a parlamentarilor", a transmis deputatul Valeriu Alecu, cel care-i reprezintă în Parlament pe alegătorii colegiului numărul 4.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU