Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3192 > Politica Locala Nr. 3192 de vineri, 23 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Un ministru de "uniune națională"

Profitînd de poziția sa relativ independentă față de partide, ministrul Justiției, buzoianul Cătălin Predoiu, le-a adresat o scrisoare celor patru formațiuni parlamentare, prin care le solicită "un angajament politic comun" pentru domeniul pe care-l păstorește.
Potrivit ministrului, un asemenea angajament se referă la cele "două chestiuni esențiale, respectiv adoptarea cît mai rapidă a proiectelor celor patru coduri, dar și la rezolvarea problemelor financiare din sistemul judiciar". În același timp, Predoiu a afirmat că din cadrul întîlnirilor recente pe care le-a avut cu oficiali ai Comisiei Europene a reieșit că, dacă se dorește ridicarea monitorizării pe Justiție, atunci trebuie ca România să închidă, cît mai rapid cu putință, lista cu obiective de îndeplinit. Cum ministrulPredoiu este sprijinit de actualii guvernanți, dar a rămas membru al P.N.L. Buzău, chiar dacă s-a autosuspendat, demersul său ar putea avea succes. 
(A.L.)

Geanina Preda, Cristi Bîgiu și... Stelian Borzea
Social-democratul Stelian Borzea se pare că și-a văzut visul cu ochii, după ce premierul Emil Boc l-a acceptat ca director al Autorității Naționale de Reglemen­ta­re a Serviciilor Comunitare de Utilitate Publică.
Numirea lui Borzea la conducerea A.N.R.S.C., instituția condusă în ultimii ani de doi buzoieni, Geanina Preda și Cristi Bîgiu, aduce Buzăului continuitate la conducerea instituției care are sediul în București. Numirea nu mai este un secret pentru nimeni, vine, la fel ca și în cazul lui Costel Topcian, secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor, ca urmare a rezultatelor bune obținute, la alegerile din 30 noiembrie. Și Borzea și Topcian și-au cîștigat colegiile, dar în urma redistribuirii n-au obținut locuri de parlamentar. Și cum președintele social-democraților, Mircea Geoană, a insistat ca asemenea oameni să fie recompensați, cei doi au primit funcții bune în structurile guvernamentale.
(A.L.)

Liberalul Ionescu n-a uitat ce-a promis
Fostul candidat al P.N.L. la un post de deputat al Buzăului, Constantin Ionescu, chiar dacă n-a reușit să dobîndească postul vizat în noiembrie, se pare că nu și-a uitat promisiunile electorale. Cel puțin pe acelea care nu reclamă postura de deputat.
Una dintre ele se referea la înființarea, în municipiu, a unei filiale a Ligii Naționale a Asociațiilor de Proprietari "Habitat". Pe această temă, recent Ionescu s-a întîlnit, din nou, cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, cu care se află în relații bune de pe vremea cînd era viceprimar al Buzăului, pentru a le prezenta forma finală a Statutului asociației. În zilele care urmează, susține Ionescu, Statutul va fi înregistrat la Tribunalul Buzău, moment care va constitui actul de naștere al Asociației. Liberalul Ionescu speră că, în acest fel, drepturile proprietarilor vor fi mai bine reprezentate în relația cu furnizorii de servicii, inclusiv prin asigurarea de consultații juridice.  
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU