Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3191 > Politica Locala Nr. 3191 de joi, 22 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Primăria Pogoanele va fi a democrat-liberalilor?

Gigi Becali s-a hotărît. Dacă și ei vor fi de acord, va semna imediat fuziunea dintre P.N.G.-C.D. și P.D.-L., a declarat el presei centrale.
Între timp, dinspre formațiunea politică condusă de premierul Emil Boc, au apărut, deja, primele semnale că un asemenea gest ar fi binevenit. Cum la mijloc sînt interese mari, mai ales în Consiliul General al Primăriei Capitalei, unde P.D.-L. și P.N.G. au 28 de consilieri dintr-un total de 55, este de așteptat ca evenimentul să se producă într-un timp relativ scurt. Pentru P.N.G.-iștii de la Buzău fuziunea prin absorbție cu P.D.-L.. n-ar însemna prea mult, mai ales că nu este de așteptat să dobîndească funcții importante, avînd în vedere rezultatele electorale obținute la ultimul tur de scrutin, însă democrat-liberalii ar aduce în curtea lor Primăria orașului Pogoanele, uite așa, ca să nu se mai mîndrească alții cu primăriile lor.
(A.L.)

Cezar Preda se bazează pe social-democrați
Vicepreședintele P.D.-L., deputatul de Buzău, Cezar Preda, nu a renunțat la ideea modificării sistemului de vot uninominal. 
El a declarat că votul uninominal în două tururi de scrutin, dorit inițial de democrat-liberali, este în continuare pe agenda sa, însă, schimbarea legii electorale este legată de celelalte modificări legislative, inclusiv de modificarea Constituției. "Revizuirea Constituției, modificarea legii electorale și a regulamentului Camerelor nu pot fi separate", a afirmat Cezar Preda, încrezător că și partenerii de guvernare, social-democrații, au devenit conștienți de dezavantajele actualului sistem de vot, după ce s-au confruntat cu el în noiembrie. "La ultimele alegeri au fost 30 candidați de la P.S.D. clasați pe locul întîi care nu au ajuns în Parlament, și cred că o asemenea situație nu le convine", a declarat Preda.
(A.L.)

...precum și noi iertăm greșiților noștri
O parte dintre consilierii și primarii P.D.-L., acuzați că la alegerile din toamnă ar fi făcut jocurile altor partide, au scăpat de sancțiuni.
Deși Biroul Permanent Județean al formațiunii politice a decis la jumătatea lunii decembrie excluderea celor 16 consilieri locali din partid, democrat-liberalii în cauză nu s-au resemnat cu hotărîrea superiorilor lor. Ei s-au adresat Comisiei de Etică și Litigii a P.D.-L. Contestația a fost analizată zilele acestea, iar răspunsul Comisiei le-a dat cîștig de cauză. Consilierii P.D.-L. din 5 comune buzoiene, Mînzălești, Pănătău, Pogoanele, Glodeanu Siliștea, au fost iertați și, mai mult, au fost reconfirmați pe posturi, conform declarațiilor secretarului general al P.D.-L. Buzău, Ion D. Popescu. Pe lista neagră se aflau și cîțiva primari. Pentru suspiciunea de a fi pactizat cu dușmanul, ei s-au ales doar cu mustrări din partea liderilor organizației buzoiene.(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU