Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3188 > Politica Locala Nr. 3188 de luni, 19 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Codurile lui Predoiu, mărul discordiei?

articol de: (A.L.)

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, singurul liberal, chiar dacă autosuspendat, din cabinetul Boc, provoacă divergențe între cele două formațiuni politice aflate la guvernare. Dorința sa, susținută de P.D.-L. și de președintele României, Traian Băsescu, de a se adopta cît mai repede cele patru coduri ale Justiției, Codul Penal, Codul de procedură penală, respectiv Codul civil și cel de procedură civilă, se pare că a reușit să-i împartă pe politicienii alianței în două tabere. Dacă, la sugestia președintelui Traian Băsescu, democrat-libe­ralii sînt dispuși să-și asume răspunderea pentru cele patru proiecte, social-democrații nu vor nici în ruptul capului. Ei susțin că actele normative trebuie să ajungă din nou în Parlament pentru a fi adoptate numai în urma unor ample dezbateri. La rîndul său, ministrul Predoiu susține că nu are nici o problemă cu varianta pesedistă dacă "Parlamentul și-ar asuma sarcina de a trece rapid Codurile pînă în iunie". 
(A.L.)


"Vom tăia multe lucruri de pe listă"
Criza financiară își face simțită prezența și în activitatea Primăriei municipiului. Șefii din Palatul Comunal își fac planuri de venituri reduse pentru acest an.
Din declarațiile lor, se pare că investițiile planificate pentru acest an ar putea avea de suferit. "Vom tăia foarte multe lucruri noi de pe listă. Sîntem obligați să asigurăm serviciile publice și, pentru asta, vom face tot efortul financiar", a declarat social-democratul Constantin Boșcodeală, primarul municipiului, care a precizat că întreaga activitate a aparatului administrativ va trebui să se desfășoare pe principiul economiei de fonduri.
Este cert că primarul Boșcodeală va fi și el afectat, din punct de vedere politic, de efectele crizei financiare. El se vede, acum, pus în imposibilitatea de a-și respecta toate promisiunile făcute în anul precedent, atunci cînd cetățenii l-au ales, pentru a patra oară, drept edilul-șef al Buzăului.
(A.L.)

Pesedistul Ghiveciu visează cooperative agricole?
Controversatul om de afaceri, deputatul pesedist Marian Ghiveciu, a vizitat nordul Italiei, în primele zile ale lunii ianuarie.
Mai precis, el s-a dus în localitatea Storo, unde, împreună cu vechii prieteni și parteneri de afaceri, a discutat despre posibilitățile de colaborare, între italieni și români, în domeniul agricol. Sursele noastre susțin că Ghiveciu le-a propus italienilor să vină la Pogoanele și să închirieze terenurile "care și așa stau nelucrate", pentru că proprietarii n-au bani. Aceleași surse susțin că în urma discuțiilor ar putea fi puse bazele unor cooperative agricole, foarte răspîndite în Italia, dar un asemenea proiect ar putea să nu aibă succes "din cauza amintirilor din vremea comunismului". Rămîne de văzut dacă proiectele lui Ghiveciu, membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, vor fi în folosul alegătorilor care l-au trimis în Parlament sau în folosul propriu, așa cum este obișnuit.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU