Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Politica Locala Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cine a votat UDMR?

Candidații UDMR pentru Parlament înscriși pe listele de la Buzău au fost votați de rockeri și unguroaice ajunse din "greșeală" pe aceste tărîmuri. Sau pur și simplu din greșeală ori din prea multă băutură dată pe gît.
Altfel nu se pot explica cele 351 de voturi strînse pe 30 noiembrie de udemeriști la Buzău. Multe dintre aceste sufragii au fost pare-se acordate de rockeri, cei care, se știe, pot recurge la astfel de proteste. Iar după două, trei vodci în plus, acordarea unui vot maghiarilor nu-i altceva decît un gest cool. Restul voturilor au venit precis de pe la cetățeni care fie au greșit, fie erau cam luați de băutură, fie așa au încercat să protesteze. În fine, au mai venit probabil voturi către UDMR de la maghiari căsătoriți sau mutați cu serviciul la Buzău. Și uite așa, pic cu pic, vot cu vot, UDMR a strîns și de la noi voturi care în cele din urmă au dus Uniunea în Parlament. 
(D.G.)


Cît de complicată-i viața în PSD...
Senatorul Ion Vasile este unul dintre cei 17 șefi de organizații județene PSD care a votat împo­triva alianței de guvernare dintre social-democrați și PD-L.
În aceste condiții, este de urmărit cum se va răsfrînge respectiva atitudine asupra viitorului politic al liderului PSD Buzău. Asta pentru că e o certitudine că Ion Vasile și Mircea Geoană nu au prea multe lucruri în comun, ca să fim eleganți și să nu spunem că nu se suportă reciproc. Apoi, în discuție trebuie introdusă și informația neverificată conform căreia chiar și Ion
Iliescu, președintele de onoare al pesediștilor, dar și liderul unei importante facțiuni din PSD a avut ceva a-i reproșa pe un ton tăios senatorului de Buzău. Iată cît de complicată poate fi cîteodată ­
politica, mai ales într-un partid cu atît de multe personalități și interese cum este P.S.D.. Partid fără de care nu se poate totuși discuta nimic în interes de guvernare.(D.G.)

Ce ziceți de combinația Cezar Preda - Ion Vasile ?
Pînă una alta, oficial ar trebui să avem o combinată PD-L și PSD la guvernare, așa după cum par să fi hotărît mărimile politice ale celor două partide.
În teritoriu acest mariaj pune în fața "altarului" politic perechi de "însurăței" care s-au înjurat ca la ușa cortului ani la rînd. Să luăm cel mai la îndemînă exemplu și anume Buzăul. Aici, Cezar Preda (PD-L) și Ion Vasile (PSD) s-au ocărît (mai ales ultimul pe primul) de cîte ori a fost cazul. Oare să fie ei în stare să șteargă cu buretele întreg trecutul ? Unii spun că nu, alții că da. Ultima variantă este întărită de precedentul marii împăcări dintre Victor Mocanu și Ion Vasile.
Să vedem, însă, dacă nu cumva se schimbă ceva la nivelul liderilor locali de partide așa cum se tot aude în ultima vreme.
(D.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU