Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Politica Locala Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Alianțele politice nu fac doi bani (dacă se poate spune așa)


Cașcavalul separă apele la Consiliul Județean

Rezultatul votului de acum două zile se deslușește dacă se citesc cu atenție contractele plătite de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului

articol de: (D.G.)
Cașcavalul separă apele la Consiliul Județean
 

Votul negativ dat de consilierii județului, PNL și PD-L, acum două zile la o ședință extraordinară la care presa a fost strategic neinvitată, are la bază și interese economice ascunse. În mod intenționat, spun surse din Consiliul Județean, proiectul care prevede alocarea a 60 de miliarde de lei, bani de la Guvern, Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Buzău a fost lipit de alocarea sumei de 5,9 miliarde de lei destinate plății unor cheltuieli suspect contractate.
Din documentele Direcției sus amintite rezultă că o firmă a șefului Serviciului Administrativ din C.J. a primit un contract de reparații de 100.000 de euro. În plus, trebuie văzut și cum directorul Marioara Popa este aruncat din fruntea sistemului și cine vrea să-i ia locul.

Firma lu' băiatu'...

De ce trebuia ca hotărîrile sus amintite să fie lipite? Simplu! Pentru ca firma fiului domnului Coșconel, șef la Serviciul Administrativ C.J., S.C. COȘCO MOBIL S.R.L., are de încasat 100.000 de euro de la Consiliul Județean pentru repararea unor clădiri ale Direcției de Asistență Socială. Contractul dintre Consiliul Județean și COȘCO MOBIL S.R.L. a fost spart în 10 părți a cîte 10.000 de euro ca să nu necesite licitație. Și gata afacerea! La fel, 100.000 de euro are de primit și societatea de la care s-a cumpărat veselă din inox de care nimeni nu are nevoie. Pentru ca nimeni să nu întrebe cum s-au cheltuit banii, s-a lipit acest proiect de cel de 60 de miliarde pentru întreg sistemul, bani de la Guvern.

Maniere perverse
Perfida manevră prin care s-a făcut această alăturare folosește copiii nenorociți și salariatele care-i îngrijesc, sub amenințarea neplății salariilor, doar pentru satisfacerea unor obligații financiare mizerabile de care nu sînt străine mari nume ale Consiliului Județean.
Halal protecție socială și protecția copilului!

De ce nu mai prezintă încredere Marioara Popa

Miza șefiei Protecției Copilului

Se pregătește înscăunarea lui Ștefan David
Din cele de mai sus rezultă limpede de ce se bate atîta lume pentru șefia D.G.A.S.P.C.
Concret, în acest sistem se cheltuiesc lunar sute de miliarde de lei vechi, bani din diverse surse.
Iar regula nescrisă a comisionului se aplică vîrtos pe spinarea nenorociților de asistați din sistem, cărora li se subțiază ciorba și li se răresc cartofii din farfurii pentru a se astupa găurile. Or, în fruntea sistemului trebuie pus un om de încredere, iar în acest moment Marioara Popa e o persoană căreia i-a expirat "încrederea". Se pregătește, după cum am aflat, Ștefan David, care tocmai a ratat un mandat de parlamentar PSD. O obligație de partid...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU