Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3158 > Politica Locala Nr. 3158 de sambata, 6 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Un vot curat și un vot cu adevărat uninominal"

Liberalul Constantin Ionescu, fost candidat la o funcție de deputat al municipiului Buzău, susține că legea votului uninominal trebuie modificată pentru a îngrădi "mita electorală", dar și pentru ca votul uninominal chiar să fie uninominal.
"Legea votului uninominal, o lege care a fost experimentată pentru prima dată în România, trebuie și poate deveni o lege perfectibilă. Eu, împreună cu colegii mei, vom veni cu propuneri pentru a îmbunătăți această lege și pentru a elimina, cît mai mult posibil, aceste <<atenții>> din ziua votului. Să fie sancționate mult mai aspru, pentru ca votul dat unui candidat să fie un vot curat și un vot, dacă tot se numește uninominal, pentru persoana respectivă", a afirmat într-o conferință de presă liberalul Constantin Ionescu.
(A.L.)

"Uninominalul trebuie păstrat"
Geta Burducea, președintele organizației municipale a P.N.L. Buzău, susține că legea privind votul uninominal, chiar dacă are unele deficiențe, trebuie să fie păstrată.
Nu, însă oricum, ci cu amendamente care să o facă mai bună. Argumentul principal adus de Geta Burducea în sprijinul afirmațiilor făcute în emisiunea Sens Direct de la Focus TV, pentru păstrarea uninominalului este că ar fi mai bun decît votul pe liste, cel folosit pentru alegerile parlamentare anterioare datei de 30 noiembrie 2008. "Este clar că acest vot uninominal a fost un prim pas. Uninominalul trebuie păstrat. Este clar că e mai bun decît votul pe liste, dar această lege, ca oricare alta, este perfectibilă și ce s-a întîmplat duminică ne-a pus și pe noi pe gînduri. Acum ne este clar că trebuie să-i aducem unele modificări", a afirmat liberala Geta Burducea.
(A.L.)

"În trei ministere cîte un reprezentant"
Mai modest decît liderul județean al P.D.-L., deputatul Cezar Preda, președintele organizației municipale a P.S.D, Constantin Boșcodeală, susține și el că social-democrații din municipiul Buzău ar putea da cîțiva oameni "bine pregătiți" noii conduceri naționale care se va instaura la București.
"Eu văd, cel puțin, în trei ministere cîte un reprezentant și mă refer aici la ministere importante pentru noi, mă refer la Finanțe, la Transporturi și Construcții și la Ministerul de Interne și al Reformei Administrative", și-a dezvăluit intențiile de promovare a unor oameni din organizația pe care o conduce, președintele organizației municipale a P.S.D. Buzău, Constantin Boșcodeală. El, însă, nu a nominalizat nici una din persoanele pe care intenționează să le sprijine pentru dobîndirea unei funcții în administrația centrală.
(A.L.)

 

COMENTARII

faur:
bebe la cosul de gunoi al istoriei
Bebe Ionescu sa nu mai "vada"nimic si sa nu-si mai dea cu parerea. E un perdant vesnic, chiar nu intelege ca lumea nu-l vrea pentru ca e un incapabil?

Va avea soarta lui Florea George si sunt curios sa vad cand liberalii ii vor inchide ciocul, cam mare de altfel, si ineficient.
oxfort:
un deputat doar expirat
Bai Bebe, aveai ceva de invatat de la Boscodeala! De ce n-ai facut-o? Si de la Preda cred ca aveai, ai invatat ceva de la el, dar numai lucrurile negative. Pe-alea bune n-ai avut puterea sa le percepi. Si mai vrei sa fii deputat!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU