Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3157 > Politica Locala Nr. 3157 de vineri, 5 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Cei făcuți de aceeași mamă să guverneze"

articol de: (A.L.)

Liberalul Aurelian Podeanu, proaspăt ieșit din cursa pentru un mandat de deputat al Buzăului, susține că, din punctul său de vedere, ar fi mai bine ca liberalii să rămînă în opoziție.
El crede că ar fi mai bine ca guvernarea să fie lăsată în seama P.S.D. și P.D.-L., pentru că "au aceeași mamă", referindu-se, evident, la Frontul Salvării Naționale, originea comună a celor două formațiuni politice. "Ar fi bine să-i lăsăm pe cei care sînt făcuți de aceeași mamă să guverneze împreună, iar noi să ne vedem liniștiți de opoziția noastră, de pe poziția a treia.(...) Tentațiile de a intra la guvernare sînt atît de mari pentru toți ceilalți că ar fi în stare să mă pună și pe mine prim-ministru, chiar dacă sînt de la P.N.L.", a afirmat vicepreședintele P.N.L. Buzău, Aurelian Podeanu, care crede că formațiunea sa politică nu are "prea multe de negociat".
(A.L.)


"Noi am cheltuit mult, mult mai puțin"
Sumele puse în joc în campania electorală uninominală, încheiată cu alegerile de duminica trecută, rămîn, deocamdată, confidențiale.
Pînă cînd partidele angrenate în luptele pentru mandatele de senatori și deputați își vor face publice sumele cheltuite, trebuie să ne mulțumim cu estimările liberalului Lucian Sălcuțan, el însuși unul dintre candidați. "Estimăm că s-au cheltuit, în campania electorală, de către Partidul Democrat-Liberal, 1 milion de euro, de către Partidul Social-Democrat, 5-6 sute de mii de euro, pe colegiul numărul 1 de senatori, iar noi am cheltuit mult, mult mai puțin. Cu tot cu donațiile făcute de susținători, cu ajutoare din toate părțile, nu numai cele care sînt incluse în banii de campanie, dacă am atins cifra de 150 de mii de euro", a afirmat Lucian Sălcuțan, referindu-se la cheltuielile sale și ale liberalilor candidați la funcții de deputați, Aurelian Podeanu și Constantin Ionescu.
(A.L.)

Rezultatele verificate și "la mînă"
Chiar dacă legea electorală nu prevede posibilitatea contestării rezultatelor atribuirii mandatelor, la Biroul Electoral Județean a existat o întîmpinare în acest sens.În esență, unul dintre candidați s-a arătat nemulțumit de modul în care s-a făcut atribuirea nominală a mandatelor de deputați. Președintele B.E.J., judecătorul Valentin Barbu, a precizat că legea electorală nu prevede ca, în prima fază, să se facă și atribuirea nominală a mandatelor, prevede numai o atribuire pe formațiuni politice. În ceea ce privește rezultatele ieșite din computere, președintele B.E.J. susține că ele au fost verificate și "la mînă". "Operațiunile prevăzute de lege trebuiau respectate ca atare și s-a făcut pe baza unui program de calculator, ceea ce a grăbit întregul proces. Noi am făcut la B.E.J. și o simulare cu creionul a acestui proces de atribuire și am obținut aceleași rezultate, evident, respectînd criteriile din lege", a mai afirmat Valentin Barbu.

 

COMENTARII

alin:
da
Cine ii alege pe astia sa scrie politica? Citind aricolul, parca am citit cotele apelor Dunarii, asa de liniar, simplutz si slab a fost scris.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU