Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3150 > Politica Locala Nr. 3150 de joi, 27 noiembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ieșirea din criza financiară


"DE CEC NU TREBUIE SĂ SE ATINGĂ NIMENI"

Democrat-liberalul Cezar Preda atenționează că economiile celor mai săraci români sînt în pericol

articol de: (A.L.)
"DE CEC NU TREBUIE SĂ SE ATINGĂ NIMENI"
 

Deputatul Cezar Preda, candidat pentru înnoirea mandatului în colegiul numărul 7 de la Buzău, susține că rezolvarea problemelor generate de criza economico-financiare mondiale, care a început să afecteze și România, ține de componența noului guvern, cel care va fi instalat după alegerile de duminică.

"Două probleme pentru noul guvern"

Democrat-liberalul Cezar Preda a reluat, ieri, într-o conferință de presă, afirmațiile făcute în emisiunea Sens Direct de la Focus TV, privind soluțiile propuse de formațiunea sa politică pentru trecerea peste criza economico-financiară, care a început să afecteze economia românească. "Guvernul care va fi investit după alegerile din 30 noiembrie va trebui, în opinia noastră, să soluționeze două probleme foarte mari ale românilor. În primul rînd va trebui să le garanteze locurile de muncă și, în al doilea rînd, va fi nevoit să le garanteze celor care au luat credite că nu-și vor pierde bunurile pe care le-au achiziționat din creditare", a afirmat fruntașul pedelist.

"Să folosească altă instituție bancară"
Candidatul democrat-liberal crede că ar fi o mare greșeală ca susținerea I.M.M.-urilor să se facă prin intermediul CEC-ului, așa cum au propus atît liderul P.S.D, Mircea Geoană cît și cel al P.N.L., Călin Popescu Tăriceanu.
"Atrag atenția că această instituție de tradiție a românilor este cea care ține în conturile ei economiile săracilor României (...) și nu cred că cineva are curajul sau tupeul să atace această instituție. Să se folosească altă instituție bancară, tot a statului român, cum ar fi Eximbank, dacă statul dorește o mare infuzie de capital", a atenționat Cezar Preda.

"Un om serios, o echipă puternică"

În ceea ce privește votul de duminică, Cezar Preda susține că oamenii trebuie să se gîndească bine ce-și doresc pentru următorii ani. "Votul uninominal de pe 30 noiembrie trebuie să ne determine să ne ducem la vot. (...) Românii trebuie să ia o atitudine serioasă față de ce ne așteaptă. Doresc să ne aștepte politici incoerente, așa zis de stînga sau unele care spun că numai dreapta adevărată, libe­rală, poate să continue ce a început, adică dezastrul sau aleg un om serios, o echipă puternică", a afirmat Cezar Preda, care și-a expri­mat susținerea pentru Theodor Stolojan.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU