Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3120 > Politica Locala Nr. 3120 de joi, 23 octombrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cheltuieli curente sau mită electorală?

Deputatul P.D.-L. de Buzău, Cezar Preda, este nemulțumit de modul în care Guvernul a alocat, în mod direct, bani pentru cheltuieli curente și de capital Consiliului Județean. Nemulțumirea sa pare a fi adîncită și de modul în care s-au împărțit banii între primării. Fruntașul democrat-liberal susține că, în județul Buzău, primăriile conduse de social-democrați au primit, în total, 14,750 milioane de lei, cele conduse de liberali 13,7 milioane de lei, în timp ce primarii formațiunii sale politice ar fi primit numai 3 milioane de lei. În același context, deputatul Cezar Preda a afirmat că localități foarte mari ale județului Buzău, cum ar fi Vernești, Mărăcineni, Ulmeni sau Pietroasele, conduse de primari P.D.-L., au fost omise din lista de finanțări guvernamentale, ceea ce îl face să creadă că, de fapt, recentele fonduri guvernamentale, distribuite pentru "cheltuieli curente și de capital", ar fi de fapt "mită electorală".
(A.L.)

Alocările de fonduri guvernamentale vor crește inflația?
Grațiela Iordache, candidatul P.D.-L. Buzău în colegiul unino­minal numărul 5 pentru Camera Deputaților, susține că recentele alocări de fonduri guvernamentale numai unora dintre comunitățile locale ale județului, pentru consum, este o acțiune care va genera inflație. "S-a vorbit foarte mult că majorările de salarii înseamnă creșterea inflației și că acestea sînt cheltuieli de investiții și că, în consecință, nu înseamnă inflație. Total greșit. Cheltuieli curente înseamnă consum. Un consum dat, efectiv, ca mită electorală pe față. Restul sînt scuze care nu-și au locul și rostul. Bugetul a fost repartizat prin voință politică", a afirmat deputatul în funcție Grațiela Iordache, care susține că întreaga mișcare a Guvernului are o puternică tentă electorală. În acest fel, democrat-liberala Grațiela Iordache se alătură celor care au văzut în acțiunea Guvernului, de alocare de fonduri pentru "cheltuieli curente și de capital", un pericol pentru România.
(A.L.)

Asociațiile de proprietari, în liga "Habitat"
Candidatul liberal Constantin Ionescu pentru fotoliul de deputat aparținînd colegiului numărul 6 de la Buzău susține că, la inițiativa sa, asociațiile de proprietari din municipiu vor reuși să se constituie într-o organizație mai mare.  Scopul urmărit este reprezentarea la nivel național prin intermediul "Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat". "Asociațiile de proprietari din Buzău trebuie să poată să negocieze de la egal la egal cu furnizorii de servicii. Acest lucru nu se poate face decît printr-o asociere la nivelul întregului municipiu, pentru care am constituit, deja, un comitet de inițiativă", a afirmat fostul viceprimar al municipiului, un bun cunoscător al problemelor asociațiilor de proprietari, Constantin Ionescu. Mai mult, el susține că, după ce va reuși să înființeze asociația de la nivelul municipiului, se va retrage din întreaga acțiune, pentru că "asocierea va fi numai a proprietarilor". 
(D.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU