Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3083 > Politica Locala Nr. 3083 de miercuri, 10 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Armata georgiană, made in America

de Radu Tudor
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

CONSILIERII OPOZIȚIEI AMENINȚĂ CU BOICOTAREA ȘEDINȚELOR CONSILIULUI

articol de: Alex Leonte

Reabilitarea iluminatului public este noul motiv de scandal între consilierii opoziției și primarul Rîmnicului, liberalul Viorel Holban, care ar vrea să-și țină, în acest fel, promisiunile din campania electorală. Ostilitățile s-au declanșat la sfîrșitul săptămînii trecute, atunci cînd primarul Holban a convocat o ședință de Consiliu Local extraordinară, care trebuia să aprobe realizarea unui studiu de fezabilitate privind reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public din oraș.

Acuze la unison
Consilierii P.S.D., P.D.-L. și U.P.S.C., într-un glas, îl acuză pe primarul Holban că nu are o bază legală pentru aprobarea studiului de fezabilitate, pentru că mai există unul, făcut în 2006, atunci cînd funcția de edil-șef era ocupată de democratul Constantin Ghinioiu. Social-democratul Alexandru Mînzală susține că "urgența numărul unu" era, de fapt, iluminatul public din cartierele noi ale Rîmnicului și primarul ar fi putut să "înlocuiască becurile acolo unde era nevoie", în loc să cheltuiască bani pentru un studiu de fezabilitate inutil. Mai mult, Mînzală a afirmat că, în situația în care administrația Rîmnicului nu va schimba "modul de organizare, informare și documentare" al proiectelor de pe ordinea de zi, el nu va mai participa la ședințele de consiliu.

Nu s-a prezentat caietul de sarcini
Tot nemulțumiți sînt și liderul P.D.-L., Raul Florescu și cel al U.P.S.C., Ionel Tociu, care au precizat că "informarea" privind noul proiect al primarului a fost atît de bună, încît "nici caietul de sarcini nu a fost prezentat". Atît Tociu cît și Florescu susțin că sistemul de iluminat public se află în perfectă stare de funcționare și reabilitarea sa nu e o urgență. E drept că cei doi consilieri muni-cipali amintiți n-au trecut la amenințări, așa cum a făcut-o liderul P.S.D., Alexandru Mînzală, dar nici ei nu sînt departe de un asemenea moment. Mai ales că, anterior, cei doi i-au adus alte acuzații primarului Viorel Holban.

Primarul vrea "un iluminat european"
La rîndul său, primarul Holban susține că intrarea României în Uniunea Europeană necesită abordarea unor asemenea lucrări, cum sînt cele pentru modernizarea iluminatului public, într-un "stil european", demn de timpul prezent, care nu s-ar fi regăsit în studiul din 2006. Ceea ce pare a ignora primarul liberal al Rîmnicului este nivelul datoriilor instituției pe care o conduce, datorii care, în opinia opoziției locale, stabilesc o altă listă de priorități.

 

COMENTARII

toni:
parere
primarul holban ar vrea un ,,iluminat european' facut eventual de firmele sale..
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Noul model
Halucinant! Și stîlcit în bătaie și condamnat la închisoare

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU