Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3072 > Politica Locala Nr. 3072 de joi, 28 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

P.S.D. Central trimite un emisar pentru tranşarea conflictului de la Buzău

articol de: Doru Gheorghiade
Zilele acestea este aşteptat la Buzău un trimis de la Centrul P.S.D. pentru a tranşa conflictul de la vīrf, dintre senatorul Ion Vasile şi primarul Constantin Boşcodeală. El va verifica şi numele de candidaţi īnscrişi pe listele parlamentare. Īntre ei s-a strecurat, iată, şi afaceristul Marian Ghiveciu, care este cercetat penal atīt de Parchetul de pe līngă Judecătoria Buzău, cīt şi de Secţia Teritorială Ploieşti a D.N.A. El este implicat īn mai multe afaceri dubioase cu terenuri, care fac acum obiectul cercetărilor penale, īnsă candidatura sa pentru un mandat de parlamentar naşte diverse suspiciuni şi comentarii. Se vorbeşte despre dorinţa lui Ghiveciu de a obţine imunitate parlamentară, neapărat necesară pentru a-l pune la adăpost faţă de problemele cu legea. Iar imunitatea se plăteşte īnainte, altfel nu e chip de īncăput pe listă, nici măcar pe cea lărgită.

Cu complicitatea unor funcţionari

Pe lista lărgită a P.S.D. Buzău pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an a apărut un nume care a stīrnit ilaritate, atīt īn rīndul membrilor sau simpatizanţilor de partid, cīt şi al observatorilor politici locali. E vorba despre Marian Ghiveciu, un speculant imobi­liar, implicat īn afaceri cu terenuri, īnvīrteli care fac obiectul unor dosare penale instrumentate de Parchet şi D.N.A. Anchetatorii īl suspectează pe afaceristul Marian Ghiveciu că, īmpreună cu funcţionari ai unor instituţii, precum Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, primari sau notari publici şi magistraţi, a pus la cale strămutări ilegale de terenuri, din zone fără valoare de piaţă īn perimetre unde pămīntul costă extraordinar de mult.

Suspectat de uz de fals

Bineīnţeles că, īn urma unor astfel de şiretlicuri, au fost păgubiţi sute de cetăţeni de bună credinţă, care s-au trezit cu alţi proprietari pe terenul lor, beneficiari ai unor falsuri īn acte publice, aflate acum īn verificări amănunţite. Practic, Ghiveciu este suspectat de uz de fals, chestiune īn urma căreia s-a ales cu terenuri valoroase, pe care le-a revīndut cu beneficii de sute de milioane de euro. Toate aceste afaceri se pot sfīrşi cu pedepse penale, dacă Ghiveciu nu-şi asigură, īntr-un fel sau altul, o imunitate. Iar, cea mai sigură este legitimaţia de parlamentar.

Cum a ajuns Marian candidat?

Desigur, democraţia din P.S.D. este salutară şi, tehnic, orice membru de partid care īntruneşte cīteva minime condiţii statutare īşi poate depune candidatura. Statutul partidului prevede ca listele să fie validate de Consiliul Judeţean, după care Centrul le dă undă verde. Īnsă, candidatura unui astfel de personaj, atacabil din greu īn campanie, e o piatră de moară legată de gītul organizaţiei judeţene a P.S.D. Īn atari condiţii, e de neīnţeles cum condu­cerea judeţeană a social-democraţilor a lăsat să pătrundă pe listă un astfel de nume dubios, dar deţinător de mari posibilităţi financiare.

 

COMENTARII

yo:
chestiuni cu miros electoral
La PSD Buzau se pregateste un ghiveci pentru luna noiembrie 2008.Bucatar sef,Ion,amesteca si iar amesteca pana incepe sa miroasa.In rest pentru bucatar mai sunt trei luni cu traseu Buzau-Bucuresti,via Parlament.Seful PSD de la municipiu tace si le coace.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU