Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3060 > Politica Locala Nr. 3060 de joi, 14 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"UN VOT de COMENTAT, NU de JUDECAT"

articol de: A.L.

Cererile de urmărire penală a social democratilor Miron Mitrea si Adrian Năstase au fost respinse de parlamentari. Cu alte cuvinte, deputatii au decis ca fostii demnitari să nu fie urmăriti penal. Directia Natională Anticoruptie s-a văzut nevoită ca, în urma votului deputatilor, să blocheze dosarele celor doi demnitari si să închidă anchetele. Modul în care a votat plenul Camerei, însă, a produs reactii diverse în rîndul deputatilor de la Buzău.

"Prejudicii aduse României"

Democrat-liberalul Cezar Preda s-a arătat profund nemultumit de votul colegilor deputati, vot pe care l-a calificat drept un esec. "Votul de azi, pentru mine are semnificatia unui esec total al clasei politice. Unul care, în institutia Parlamentului, aduce atingere gravă intereselor tării, iar rolul Parlamentului este să nu aducă prejudicii unei tări ci să aducă tot ce-i mai bun pentru tara respectivă. Desi Comisia Europeană a spus clar că Parlamentul este o frînă, în conditiile în care Justitia trebuie să-si spună cuvîntul pentru orice cetătean, iată, parlamentarii P.S.D. si nu numai au respins acest lucru, pozitionîndu-se, ca de obicei, în favoarea colegilor si nu a interesului României", a afirmat Cezar Preda care a tinut să precizeze că formatiunea sa politică a votat "pentru", cu bilele la vedere.

"În baza prevederilor constitutionale"

La rîndul său, deputatul P.S.D. de Buzău, Valeriu Ungureanu, imediat după anuntarea rezultatului votului, a afirmat că procedura s-a încadrat în legislatia existentă. "Pot spune că exprimarea votului de astăzi s-a făcut, exact, în baza prevederilor constitutionale, vizînd cele două legi privind statutul deputatilor si senatorilor si legea «Răspunderii ministeriale». În ceea ce priveste votul ca atare, el s-a făcut cu îndeplinirea cvorumului si vreau să cred că fiecare dintre cei care au votat, au votat potrivit constiintei lor.(...) Cînd Constitutia, bună-rea, asa cum e ea, cît si legea privind «Răspunderea ministerială» dă voie Parlamentului să se exprime, nu cred că este de judecat, poate de comentat", a declarat deputatul social-democrat Valeriu Ungu-
reanu, care a precizat că nu poate aprecia, acum, dacă rezultatul votului va aduce un prejudiciu de imagine Parlamentului.

"Votul a fost o mascaradă"

Nici deputatul P.R.M. de Buzău, Mircea Costache, nu pare a fi de acord cu cererile privind trimiterea în judecată a celor doi fosti ministri, dar sustine că a votat "pentru". "Votul a fost o mascaradă, care se vrea să demonstreze că Justitia, Parchetul, D.N.A.-ul, presedintele care-i are în subordine, toti vor să se lupte cu coruptia, dar nu-i las eu, Mircea Costache. Eu am votat pentru trimiterea în Justitie a dosarelor, pentru că nu e treaba Parlamentului să stabilească vinovătii. Fiecare să-si facă datoria: Justitia pe a ei, noi pe a noastră. Mascarada asta a transformat Parlamentul României în tap ispăsitor, blamat public, pentru că s-ar opune înfăptuirii actului de justitie. Este un circ ieftin (...) prin care se încearcă să se demonstreze că toată coruptia din România se rezumă la două persoane pe care Parlamentul le ocroteste", a declarat peremistul-sef de la Buzău.

Constantin Ionescu, un pas în fată

Constantin Ionescu, fostul viceprimar P.D.-L. al Buzăului, mutat acum la liberali, consi­deră că dacă noua sa formatiune politică i-o va cere, ar putea să candideze pentru un mandat de deputat, dar numai într-un colegiu din municipiu. El a declarat jurnalistilor că, avînd în vedere experienta pe care a acumulat-o în campania pentru alegerile locale, dacă noua sa formatiune politică va ajunge la concluzia că ar putea polariza voturile electoratului din municipiul Buzău, atunci ar fi dispus să-si asume o asemenea sarcină. Declaratiile noii achizitii a P.N.L. Buzău survin după ce presedintele organizatiei judetene, Cristi Bîgiu, a recunoscut că fostul viceprimar "ar fi bun de-un candidat", pentru că se bucură de o certă notorietate în municipiu. Decizia, în privinta celui care ar urma să-l înlocuiască pe Cristi Romanescu, la candidatura de deputat, va fi luată de întreaga conducere a organizatiei, însă presedintele Bîgiu are, totusi, un cuvînt care cîntăreste greu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU