Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2993 > Politica Locala Nr. 2993 de miercuri, 28 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Basarabia for ever... (1)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Marile pregătiri pentru alegeri

articol de: (A.L.)

Week-end-ul care urmează va fi unul marcat de o adevărată desfășurare de forțe de ordine pentru paza secțiilor de votare, mai ales că ultima perioadă a fost marcată de intensificarea "pasiunilor" în rîndul susținătorilor diverselor formațiuni politice. În cele 361 de locații, care cuprind circa 400 secții de votare de pe raza județului Buzău, Ministerul Internelor și Reformei Administrative va angrena 580 de cadre, dar, în afară de polițiști, evenimentul va fi supravegheat și de pompieri, polițiști comunitari și de jandarmi.

Atenție sporită
În ziua alegerilor, duminică 1 iunie, o atenție sporită va fi acordată locațiilor în care se află sediile Prefecturii, primăriilor, partidelor politice, dar nu vor fi uitate nici locurile speciale de afișare a materialelor de propagandă electorală. Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Județean de Poliție, agentul Amalia Vlădescu, a declarat pentru Focus FM că Poliția are, deja, un plan de măsuri care va fi pus în aplicare în ziua alegerilor. "Polițiștii vor acționa exclusiv pe baza legii, cu respectarea principiului imparțialității și echidistanței. Misiunile Poliției vor fi desfășurate în concordanță cu planul de măsuri elaborat în baza actelor normative referitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor", a declarat Amalia Vlădescu, purtătorul de cuvînt al I.J.P. Buzău, care susține că "situația operativă" din întregul județ va fi monitorizată permanent pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Paza buletinelor de vot
Tot Poliției îi revine sarcina de a asigura, atît în aceste zile, premergătoare alegerilor, cît și în ziua votării, paza transportului și depozi­tării buletinelor de vot și celorlalte materiale necesare votării. "Pentru bunul mers al întregii activități se vor constitui echipe de intervenție și cercetare, la nivelul fiecărei subunități de Poliție. În plus, se va constitui și o grupă operativă, formată din 22 de polițiști, din cadrul structurilor de cercetare penală și investigare a fraudelor, care vor acționa, conform competențelor, atunci cînd situația impune", a mai afirmat purtătorul de cuvînt, Amalia Vlădescu, care a precizat că există și o "rezervă", formată din alte 21 de cadre polițienești.

Coordonare unică
Tot structurilor de Poliție le revine sarcina ca, în ziua alegerilor, să ia măsurile necesare pentru realizarea siguranței și fluenței traficului rutier în tot județul, dar mai ales pe traseele situate în vecinătatea secțiilor de votare. Desigur că nu numai poliția este chemată să asigure bunul mers al alegerilor de duminică, jandarmeria avînd și ea rolul ei. La nivelul județului Buzău, coordonarea tuturor structurilor aparținînd Ministerului Internelor și Reformei Administrative îi revine prefectului, Gabriel Balaban.

Sălcuțan termină campania cu lopata în mînă
Avocatul Lucian Sălcuțan, candidat indepen­dent pentru funcția de edil- șef al municipiului Buzău, își va încheia campania electorală cu lopata în mînă.
"Voi încheia campania electorală cu o acțiune în care vom pietrui una dintre străzile pe care am trecut cu ATV-urile la începutul campaniei electorale. Voi termina campania electorală într-un camion care va căra balastru și vom arăta că acestea sînt lucrurile care trebuiau să fie făcute și de către ceilalți, în campania electorală", a declarat Sălcuțan, nemulțumit de modul în care formațiunile politice au ales să-și utilizeze fondurile de campanie.
În aceeași ordine de idei, Lucian Sălcuțan a precizat că, în actuala campanie electorală, numai în municipiul Buzău formațiunile politice au cheltuit peste 5 milioane de euro, bani cu care "s-ar fi putut construi 5 kilometri de autostradă, s-ar fi putut construi 5 grădinițe moderne sau s-ar fi putut reabilita toate locurile de joacă din oraș". Independentul Lucian Sălcuțan a afirmat, în mai multe rînduri, că își susține campania electorală din fonduri proprii, fără a beneficia de sponsorizări.

 

COMENTARII

cosmin:
tineri aveti puterea acum!!
mi-a placut ce i-a zis blaga lui oprescu la tv: VOTEZI OPRESCU, ALEGI ILIESCU!!! buna rau. la noi e asa: VOTEZI BOSCODEALA, ALEGI ION VASILE!! trist da adevarat. tineri dati-le duminica o lectie lui ciolacu, ion vasile, mocanu, ene nicolae-stefan gheorghiu, dobrica, romeo 4 clase si celorlalti!!! darimati caractita de rubedenii din primaria buzau!!! puterea e la voi duminica!!!! ion vasile nu mai are ce face cu terenurile si milioanele de euro pe care le are, puterea e la voi duminica. nu mai votati duminica un primar a carui mina dreapta - tov. nicu ene- este de meserie FREZOR si a absolvit stefan gheorghiu!!!! numai pt faptul ca actualul primar tine pe linga el un asemenea specimen de trista amintire ar trebui sa plece acasa!!

tineri iesiti la vot , nu mai lasati pensionarrii si romii din simileasca sa aleaga primarul. ce de aia a iesit mereu numa psd la buzau!!!

succes si multa minte duminica!! daca iese iar psd ma mut din buzau!!!
ipsi:
paaaaaa!!!!!!!
Cosmine sa treci pe la biroul unic sa-ti primesti biletul fiindca este deja pregatit.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU