Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2918 > Politica Locala Nr. 2918 de luni, 25 februarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Kosovo - o nouć platformć de politicć internć

de Bogdan Olteanu
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

FORŢA INDEPENDENTĂ, PE CALE DE ANIHILARE?

articol de: Alex LEONTE
După mai bine de 2 luni de tăcere, liderii fostului P.L.D., care au acceptat fuziunea cu P.D., s-au hotărīt să rupă tăcerea, printr-o conferinţă de presă. Ei au īncercat să lămurească unele aspecte ale fuziunii celor două formaţiuni politic, la Buzău şi au prezentat date concrete.

Presiuni pentru fuziune
Lucian Sălcuţan, liderul Forţei Independente, apărută īn urma refuzului de fuziune al organizaţiei P.L.D. Buzău, afirma, cu ceva timp īn urmă că, asupra membrilor formaţiunii sale politice, se exercită presiuni pentru integrarea īn P.D.-L. "Şefii mai multor organizaţii din judeţ au primit oferte tentante. Aceste īncercări nu fac decīt să confirme că oamenii noştri au valoare proprie. Organizaţia de la Merei a trecut, deja, la P.L.-D. şi, acum, asaltul se dă la Verneşti-Cīndeşti, unde, deocamdată, oamenii noştri nu au cedat. Acelaşi lucru se īntīmplă la Berca, Gălbinaşi şi Săpoca", afirma, īn 12 februarie, avocatul Lucian Sălcuţan.

Despre Sălcuţan, numai de bine...
Liderul fostei organizaţii a P.L.D. Verneşti-Cīndeşti, Fredi Neşu, a declarat, īnsă, īntr-o conferinţă de presă, că nu s-a pus problema, īn nici un moment, de lucru sub presiune din partea democrat-liberalilor. "Nu s-au făcut nici un fel de presiuni asupra mea sau a altcuiva din organizaţie. Hotărīrea de a părăsi Forţa Independentă a fost a noastră, a tuturor. Nu am plecat decīt după ce m-am consultat cu membrii organizaţiei. Sălcuţan a fost preşedintele P.L.D., şi-a făcut treaba aşa cum a crezut că este mai bine şi nu cred că este cazul să-l criticăm", a afirmat Fredi Neşu, care a ţinut să precizeze că mutarea nu a fost făcută pentru funcţii, ci pentru a eficientiza activitatea organizaţiei sale.

Preţul gazelor, cercetat īn comisia de abuzuri
Deputatul P.R.M. de Buzău, Mircea Costache, consideră că preţul pe care trebuie să-l plătească romānii pentru energie este mult prea mare īn raport cu veniturile şi este stabilit arbitrar, fără a se ţine cont de costuri ci numai de profitul dorit de furnizori.
"Gergely Olasz, preşedinte A.N.R.E., a venit, īn sfīrşit, īn faţa Comisiei de Cercetare a Abuzurilor, pentru a răspunde unor īntrebări legate de preţul
energiei. A fost o īntīlnire agitată şi domnul Gergely Olasz a crezut că vine īn faţa unor gargaragii de la Parlament care n-au contact cu mediul tehnic şi cu problematica energiei şi a īncercat să evite răspunsurile tranşante. Preţul la gaze trebuie aliniat la nivelul celui din Uniunea Europeană, susţine preşedintele Gergely Olazs, dar se pune problema dacă, nu cumva, celelalte ţări din U.E. ne fac concurenţă neloială pentru că la Doljchim se distribuie gaz cu 30 de dolari pentru mia de metri cubi, se produce uree care se exportă īn Austria. Deci se exportă energie sub formă mascată", a afirmat peremistul-şef de la Buzău, care s-a arătat nemulţumit de răspunsurile primite, mai ales că cetăţeanul este obligat să plătească un preţ mult mai mare.

Răsturnare de situaţie īn P.S.D
P.S.D. şi-a asumat riscul ca, la viitoarele alegeri, să defileze cu fostul premier, Adrian Năstase, perceput de majoritatea romānilor, pe drept sau pe nedrept, ca un personaj corupt. Īn favoarea lui Năstase au votat 418 dintre participanţii Consiliului Na­ţional al P.S.D., īn timp ce pentru Dan Mircea Popescu au votat numai 202. Nu ştim, īncă, īn ce mod a votat liderul P.S.D. Buzău, senatorul Ion Vasile, dar un lucru este cert: filialele sīnt cele care au īnclinat balanţa īn favoarea fostului premier. Pe acest fond, este clar că Ion Iliescu cīştigă teren, īn timp ce Geoană pierde tot mai mult din putere. Asta nu poate să nu-i convină "doctorului", pentru că, se ştie, a avut īntotdeauna o relaţie bună cu Iliescu, īn timp ce inamicii săi interni, de la Buzău, s-au sprijinit pe Geoană. Cum īl va ajuta răsturnarea de situaţie pe Ion Vasile īn alegerile viitoare, rămīne de văzut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se īntīmplć la Buzću

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU