Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2860 > Politica Locala Nr. 2860 de luni, 10 decembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Discursul despre fidelitate ŗi exercižiul trćdćrii

de BOGDAN OLTEANU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Primarul Boşcodeală şi senatorul Ion Vasile

articol de: Doru GHEORGHIADE
Lupta politică din interiorul P.S.D. Buzău a ajuns īntr-o fază publică īn care senatorul Ion Vasile şi primarul Constantin Boşcodeală nu mai fac eforturi pentru mascarea conflictului. Totul a culminat, vinerea trecută, cīnd Ion Vasile, īn conferinţa de presă săptămīnală, a spus clar că rezultatele pe municipiul Buzău sīnt slabe, dīnd de īnţeles, limpede, că, īn atari condiţii, primarul Boşcodeală ar putea să nu mai fie candidatul P.S.D. pentru Palatul Comunal.

Īn replică, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Buzău, Constantin Boşcodeală, a spus că P.S.D. nu a reuşit să scoată la urne electoratul tradiţional, mai ales īn mediul rural, şi că e nevoie de o schimbare, chiar la nivelul de vīrf al P.S.D. Buzău, referindu-se, evident, la Ion Vasile. Aşa cum era de aşteptat, Bucureştii au cerut conducerii judeţene Buzău explicaţii pentru rezultatele sub aşteptări de la europarlamentare. Pentru a  ascunde propria respon­sabilitate, liderul P.S.D. Buzău, Ion Vasile, a transmis Centrului că rezultatele proaste s-ar datora lipsei de implicare īn campanie a organizaţiei municipale Bu­zău, condusă de primarul Boşcodeală. Atacul lui Ion Vasile asupra lui Boşcodeală s-a bazat pe faptul că P.D. a reuşit să aducă la urne electoratul aşa numit "taliban", iar democraţii au bătut, pe Buzău, P.S.D., la toate secţiile de votare.

Boşcodeală dă replica
Īntr-o luare de poziţie publică, primarul Constantin Boşcodeală a replicat cu duritate, menţionīnd că rezultatele de la europarlamentare sīnt cauzate de o proastă gestiune a campaniei, mai ales īn mediul rural, acolo unde se află electoratul tradiţional al P.S.D. Or, declară Constantin Boşcodeală, P.S.D. a pierdut foarte mulţi primari, după 2004, iar pentru asta trebuie să răspundă conducerea organizaţiei ju­deţene, recte, senatorul Ion Vasile, din cauza căruia au plecat primarii spre alte partide.

Īntre supravieţuire şi atac
Evenimentele din ultimele zile arată că primarul Constantin Boşcodeală se află īntr-o situaţie extrem de grea. Īn viitorul imediat, vom asista la o adevărată luptă de supravieţuire politică īn mediu ostil a actualului primar de Buzău. Cu un contracandidat la Primărie de calibrul lui Cezar Preda şi atacat fiind, la rupere, din interiorul P.S.D., Constantin Boşcodeală are de dus o luptă pe viaţă şi pe moarte. Īn aceste condiţii, Boşcodeală n-are decīt o singură soluţie: să tranşeze rapid, īn favoarea sa, conflictul cu Ion Vasile, altfel va fi lichidat politic. Ca să evite decesul, Boşcodeală trebuie să facă mişcări pe cīt de bruşte şi surprinzătoare, pe atīt de brutale, a­titudini care, de altfel, sīnt caracteristice īnfruntărilor pe tărīmul politicului.

Cu cine pleacă la război?
Dacă vrea să intre īn acest război, primarul Boşcodeală are nevoie de un grup de susţinători puternici īn interiorul P.S.D. Īntrebarea este: are Constantin Boşcodeală o echipă adevărată, capabilă să ducă un adevărat război de gherilă? Răspunsul este dificil de dat, īn condiţiile īn care, se ştie, că Boşcodeală are oarece probleme vizavi de imaginea oamenilor din anturaj. Mai mult, primarul Buzăului trebuie să strīngă īn jurul său produse politice capabile să capaciteze propriul electorat. Or, īn această situaţie, Boşcodeală e obligat să dea dovadă că este un lider pe care oamenii īl urmează şi să arate calităţi de conducător politic. Practic, Boşcodeală se află īn situaţia de a-şi calcula miş­cările rece, chiar cinic, precum un general de oaste, care este nevoit, pentru a supravieţui, să-şi elimine adversarul din interior, īn cazul de faţă, Ion Vasile. Dacă nu, va putea pierde tot, iar politicianul Boşcodeală va fi o amintire.

Ion Vasile a deschis ambasade
Senatorul Ion Vasile īncearcă şi el să-şi rezolve situaţia precară. Surse din P.D. spun că Ion Vasile şi-a deschis "nişte ambasade", dorind să facă o īnţelegere cu Cezar Preda pentru o eventuală decapitare a lui Boşcodeală. N-ar fi o ipostază bizară dacă ne aducem aminte că īnaintea turului doi pentru Palatul Comunal, la alegerile din 1996, P.S.D.R. şi P.D. au făcut un pact ocult pentru trīntirea aceluiaşi Boşcodeală şi asigurarea fotoliului de primar de către candidatul social-democrat. Atunci, Boşcodeală a īnotat contra curentului şi a cīştigat. Deci, precedent există. Totuşi, un teteatete Cezar Preda şi Ion Vasile e greu de īnfăptuit, dar, īn politică, orice este posibil. Altfel, şi Boşcodeală ar putea īncerca o discuţie cu Cezar Preda, ceea ce, să recunoaştem, ar putea fi mai plauzibilă. Pe urmă, Ion Vasile ar putea scoate, rapid, un candidat surpriză pentru Primărie, īn locul lui Boşcodeală, īnsă, īn 6 luni, e cam greu de lansat. Nici pentru Cezar Preda situaţia nu e prea simplă. Īn cazul īn care generalele s-ar contopi cu localele, aşa cum se vorbeşte, atunci liderul P.D. e nevoit să-şi cīntărească bine şansele. Dacă pierde Primăria, pierde tot. Ca şi Boşcodeală.

 

COMENTARII

ionescu:
Impreuna cu ei
Sansa Buzoiana a inceput sa creasca in ochii opiniei publice prin aemenea articole.Numai ca ziarul nostru"cu capuL pe umeri",e impreuna cu cei citati pentru care face propaganda mascata.Boscodeala va fi un deputat de buzau valabil iar PSD va aduce un candidat la primarie agrat in "furnicar" ,care va castiga sigur fotoliu de primar.Nu e nici o neantelegere intre cei doi citati parte buna e ca eu unul sunt ,de pe acum multzumit de viitorul primar!Daca vreti sa ramaneti cu capul la locul luicititi printre randurile articolului si pregatiti=va de surprize!
anonim:
coment
dorule de ce inventezi, vezi ca am mai fost si alti jurnalisti la acea conferinta de presa la care matale nu erai prezent.vad ca il consiliezi bine pe boscodeala,il sfatuesti,ii faci sugestii.cit ai luat pentru acest halucinant articol,ori vrei sa faci valuri.si mai este ceva nu mai cenzurati postarile
Dorian:
potential candidat
PSd nu are un candidat de talia d-lui Boscodeala. Cei care spera ca ii vor lua locul sa-si faca o proprie analiza, sa admita ca o cultura politica, profesionala, un statut social aparte nu se capata pupind poalele senatorului care te-a propulsat in functie, fara merite remarcabile, si nici in asa-zise scoli facute la f.f, cu diplome nemuncite, ci platite!
anonim:
fara candidat psd
Postarile mele au fost publicate. Nu se cenzureaza nimic.

Parerea mea: cine a inghitit galusca de la Ion Vasile ca va ajunge primar se inseala. Boscodeala a castigat de trei ori primaria prin forte proprii si nu sprijinit de IOn Vasile. Care, dimpotriva, i-a facut anticampanie.
alta viespe buzoiana:
reciproca nevalabila
psd are o singura sansa la fotoliul de primar : Constantin Boscodeala ! Are aceleasi sanse C. Boscodeala alaturi de psd ? Dar alaturi de Ion Vasile ??? Eu cred ca nu !
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se īntīmplć la Buzću

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU