Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2835 > Politica Locala Nr. 2835 de sambata, 10 noiembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 15

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Deşi nu pare,


Se īnteţeşte campania

Au apărut amenzile pentru afişaj interzis

articol de: Alex LEONTE
Se īnteţeşte campania
 
Cezar Preda declara, cu ceva timp īn urmă, că fraudarea alegerilor este, īn general, atributul Puterii, iar Partidul Democrat nu organizează alegerile, pentru a putea fi acuzat. Chiar dacă deputatul P.D. de Buzău pare, cel puţin teoretic, a avea dreptate, acuzele īndreptate īmpotriva democraţilor, privind intenţiile de fraudă electorală, devin tot mai pu­ternice pe măsură ce ne apropiem de 25 noiembrie.

Nu ne luaţi de fraieri...
Liderul social-democraţilor de la Buzău, senatorul Ion Vasile, aflat şi el īn campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 noiembrie, a atacat, din nou, modul īn care se desfăşoară activităţile pediştilor īn vederea momentului electoral. "Din teritoriu ne vin tot felul de semnale, privind modul īn care se face campanie şi se organizează alegerile. Ar fi bine să fie lăsaţi cetăţenii să gīndească singuri şi să nu īncerce manipularea. Cei care nu īnţeleg să facă aşa vor constata, foarte curīnd, că aceste lucruri se vor īntoarce īmpotriva lor. Pediştii sīnt specializaţi īn diversiune şi fraudare, dar nici noi nu sīntem fraieri", a declarat Ion Vasile, care susţine că se bazează pe experienţa campaniilor electorale precedente.

...că vă amendăm
La rīndul său, primarul Constantin Boşcodeală, de această dată, pare a fi pe aceeaşi lungime de undă cu şeful său pe linie de partid, senatorul Ion Vasile, afirmīnd că liberal-democraţii ar fi primit, deja, mai multe amenzi pentru afişare īn locuri nepermise. "P.L.D. este amendat zilnic pentru afişele lipite pe staţiile de autobuze, dar amenzile noastre sīnt date pentru că au murdărit domeniul public. Amenzile pentru afişajul electoral īn locuri nepermise, care intră īn contradicţie cu prevederile legale, le dă Poliţia", a afirmat gospodarul-şef al oraşului, care, iată, īn plină campanie se preocupă şi de curăţenie.

Terorismul primarilor
Nici liderul P.R.M. Buzău, deputatul Mircea Costache nu pare liniştit īn ceea ce priveşte posibilitatea apariţiei de fraude electorale. "Oamenii au ajuns să vorbească īn şoaptă pentru că există un <> al primarilor. Ei, cei mai apropiaţi de uliţa satului, constituie baza fraudării alegerilor, prin condiţionări şi prin folosirea banilor publici", a firmat Mircea Costache care susţine că s-a ajuns la "şantaj pe faţă" pentru acordarea venitului minim garantat. Īn aceeaşi ordine de idei, peremistul-şef de la Buzău a declarat că există premisele fraudei electorale pentru că "se menţin listele suplimentare, transportul cu microbuzele şi softul de calculator de la scrutinurile precedente", avīnd de-a face, de fapt, cu un sistem integrat de fraudare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU