Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2817 > Politica Locala Nr. 2817 de sambata, 20 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Războiul palatelor văzut de la Buzău

articol de: Alex LEONTE
Disputa între Palate ar putea produce efecte dintre cele mai nedorite, mai ales că, în ultima perioadă, a început să se poarte cu armele Justiţiei, dar şi ale altor instituţii. Fricţiunile existente între Cotroceni şi Guvern ar putea conduce România la o criză politică fără precedent, asemănătoare celei din Ucraina, o altă "beneficiară" au unei "revoluţii portocalii".

Două echipe, aceleaşi tehnici
Referindu-se la continuarea războiului dintre Palate, cu mijloace specifice, senatorul P.S.D. de Buzău, Ion Vasile, a apreciat că folosirea instituţiilor pentru rezolvarea unor chestiuni pur politice este un act nedemocratic. "Noi credem că folosirea instituţiilor statului pentru rezolvarea diferendelor politice, cu implicarea presei, nu este un act corect, democratic şi nu consolidează statul de drept. Strategii celor două Palate, care în 2004 erau în aceeaşi echipă, folosesc, evident, aceleaşi tehnici şi aceeaşi temă, universal valabilă, corupţia. În politică, această atitudine creează un deficit de democraţie şi instabilitate", a afirmat Ion Vasile, care consideră că România nu are nevoie de lupte politice purtate prin intermediul instituţiilor statului.

Luptele P.D. - P.N.L., în folosul P.S.D.
Nici P.R.M.-ului nu par a-i fi indiferente loviturile alternative aplicate dinspre Preşedinţie spre Guvern sau invers. În acest sens, deputatul de Buzău Mircea Costache crede că, din toată afacerea, Justiţia iese dezonorată."Disputa dintre palate a ajuns să contrazică legile gravitaţiei. Pentru un stat membru al Uniunii Europene, justiţia a ajuns un punct de mare dezonoare. Băsescu, atacînd <<cimitirul elefanţilor>>, reprezentat de Remeş şi Mureşan, reuşeşte performanţa de a albi P.S.D., care, în 2004, era ţinta atacurilor. Acum nu se mai vorbeşte de Mitrea şi alţii ca el din P.S.D., ci de Mureşan", a afirmat Mircea Costache, care susţinea, cu ceva timp în urmă, că formaţiunea sa politică nu are timp de "asemenea lucruri mărunte", în comparaţie cu problemele actuale ale ţării.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un consilier județean implicat într-un accident rutier
De ce nu mai vrea nimeni să fie director la Spitalul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU