Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2813 > Politica Locala Nr. 2813 de marti, 16 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

REMANIEREA A PICAT

articol de: Alex LEONTE
Remanierea actualului guvern are tot mai mulţi adepţi, chiar şi īn rīndul unora dintre liderii P.N.L., pentru că o parte a liderilor de filiale au afirmat că mişcarea ar fi una potrivită pentru spălarea imaginii partidului, şifonată de scandalul Remeş. Presa centrală susţine că miniştrii vizaţi pentru remaniere ar fi Paul Păcuraru şi Tudor Chiuariu, amīndoi din cauza dosarelor pe care le au la D.N.A., dar şi Eugen Nicolăescu şi Cristian Adomniţei, prea des criticaţi īn presă, şi, īn sfīrşit, Cristian David şi Mihai Voicu, acuzaţi de "lipsă de vizibilitate". Desigur că necesitatea adoptării bugetului şi apropierea datei alegerilor pentru Parlamentul European, la care liberalii doresc să obţină un scor cīt mai bun, a făcut ca apele din formaţiunea politică liberală să se limpezească rapid, pentru că nimeni din P.N.L. nu doreşte lupte interne.

Poate mai tīrziu
Ieri, la sedinta Biroului Politic Central al P.N.L., s-a pus īn discuţie oportunitatea unei remanieri guvernamentale, determinată de faptul că, īn ultima perioadă, tot mai mulţi lideri ai partidului au vehiculat ideea atīt īn interiorul formaţiunii politice, cīt şi īn mass-media. Īnainte de īntrunirea liberalilor, părerile erau īmpărţite, unii şefi de organizaţii pledīnd ca remanierea să aibă loc, dar numai după alegerile europarlamentare. La finalul unei şedinţe care a durat aproape 4 ore, deputatul liberal de Buzău, George Scutaru, a declarat că remanierea actualului guvern nu se justifică politic. "Īn momentul actual, remanierea guvernului nu se justifică politic, chiar dacă este cerută de opoziţie, dar şi de unele voci din interiorul P.N.L. Acum este momentul să ne focalizăm activitatea pe adoptarea bugetului īn Parlament şi nu să ne pierdem īn probleme mărunte", a declarat Scutaru, care crede că miniştri au demonstrat că sīnt oameni competenţi, care muncesc şi care au realizări deosebite.

"Deficit de democraţie"
Fruntaşul liberal de Buzău, George Scutaru, a mai afirmat că, īn aceste zile, Romānia traversează o perioadă marcată de un deficit de democraţie, datorată implicării unor instituţii īn jocurile politice. "Aşa cum a afirmat şi premierul, Călin Popescu Tăriceanu, liberalii sīnt complet īmpotriva corupţiei, dar cred că Romānia se află īntr-un grav de deficit de democraţie, pentru că, o serie de instituţii, īnfiinţate pentru a asigura şi proteja democraţia, s-au angrenat īn jocurile politice", a afirmat George Scutaru, referindu-se la "Cazul Remeş" şi mediatizarea probelor din dosarul D.N.A., pe care o consideră un "derapaj de la democraţie" şi un pas spre dictatură.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se īntīmplć la Buzću

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU