Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2802 > Politica Locala Nr. 2802 de miercuri, 3 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 10

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

P.N.L. asteaptă calm motiunea

articol de: Alex LEONTE
Adoptarea sau nu a moţiunii de cenzură i-a făcut pe liderii formaţiunilor politice parlamen­­tare să-şi mo­bilizeze senatorii şi deputaţii. Pentru a fi adoptată, moţiunea are nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor, adică 232 din totalul de 463. Surse liberale, cele mai interesate de respingerea moţiunii, susţin că nu vor fi mai mult de 225 voturi īmpotriva actualului guvern.

Conservatorii nu cred īn trecerea moţiunii
Senatorul conservator de Buzău, Corneliu Pascu, crede că moţiunea de cenzură nu va trece dincolo de uşile Parlamentului, pentru că respon­sabilitatea guvernanţilor tre­buie măsurată la sfīrşitul unui mandat. "Moţiunea ar putea să aibă şanse, dar, personal nu cred că va trece pentru că oamenilor nu le plac bălăcărelile politice şi ei vor să fie guvernaţi. Acest lucru īl cunosc mulţi senatori, care ştiu că responsabilitatea guvernanţilor trebuie măsurată la sfīrşitul acti­vi­tăţii lor, atunci cīnd ei īşi asumă activitatea din īntreaga perioadă, inclusiv aceea de accesare a fondurilor europene. Rezultatele accesării se vor vedea abia īn 2008, cīnd se va face decontarea. Părerea mea este, din motivele pe care le-am arătat, că moţiunea nu va trece", a declarat Corneliu Pascu, care a menţionat că este, totuşi, posibilă o remaniere guvernamentală, dar numai după alegerile europarlamentare.

Nici pesediştii nu sīnt convinşi
Senatorul P.S.D. de Buzău, Ion Vasile, nu doreşte să comenteze votul pe care īl va da īn Parlament, dar, din decla­raţii anterioare, rezultă că ar fi īmpotriva adoptării moţiunii. Cunoscută fiind poziţia sa, mai apropiată de Ion Iliescu decīt de Mircea Geoană, "doctorul" a estimat un eşec al moţiunii, cauzat de celelalte partide. "Putem convinge parlamentarii noştri să renunţe la anul rămas din actualul mandat, dar pe ceilalţi, de la alte formaţiuni politice, nu avem cum", a declarat Ion Vasile, fără a preciza, clar, părerea sa.

Liberalii, calm calculat
Deputatul P.N.L. de Buzău, George Scutaru, consideră şi el că moţiunea nu are sorţi de izbīndă, īn actuala conjunctură politică parlamentară."Nici cei care au semnat-o nu o vor vota, din cauza incapacităţii lui Geoană de a preciza ce va urma după o eventuală adoptare a moţiunii. Din această cauză sīnt mulţi parlamentari P.S.D. reticenţi la a o vota. Şi din partea unor reprezentanţi P.D. şi P.L.D. sīnt semnale că nu vor vota moţiunea, din teamă pentru viitorul lor politic, datorită relaţiilor mai reci cu liderii formaţiunilor lor. Se tem că nu vor mai intra īntr-un nou Parlament", a declarat Scutaru. Eşecul moţiunii P.S.D. pare a fi varianta cea mai convenabilă şi pentru democraţi, care nu sīnt dispuşi să-şi asume guvernarea, numai pentru cīteva luni, fără majoritate parlamentară, care le-ar aduce prejudicii semnificative īntr-un an electoral.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidenžiale a ajuns, la Buzću, īn faza "mćscćritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU