Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2792 > Politica Locala Nr. 2792 de vineri, 21 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 8

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Frauda alegerilor, o ciorbă reīncălzită după 17 ani

articol de: Alex LEONTE
Tema politică a faudării alegerilor, indiferent care ar fi miza, devine, din nou, de actua­litate. Intrarea Romāniei īn seria de alegeri care se vor repeta din 6 īn 6 luni īi face pe politicieni să abordeze, cu obstinaţie, tema fraudării alegerilor.
După alegerile din 2004, alianţa P.N.L.-P.D. a făcut plīngere penală īmpotriva judecătorilor Biroului Electoral Central, pe care i-a acuzat de abuz īn serviciu īmpotriva intereselor statului, īnsă subiectul a fost, rapid, margina­lizat pentru că o clarificare ar fi condus, inevitabil, la sancţionarea drastică a īntregii clase politice. Din considerente de imagine, o serie de politicieni au reluat tema, atīt de plăcută auzului electoratului, a fraudării alegerilor.

Există probe?
Deputatul P.R.M. de Buzău, Mircea Costache, a susţinut, printr-o declaraţie de la tribuna Parlamentului, că, īn 2004, chiar au fost fraudate alegerile, susţinīnd nici mai mult nici mai puţin că a īnmīnat lui Vasile Blaga, ministru de Interne după alegerile din 2004, liste cu datele de identificare ale unor cetăţeni din Prahova, Sibiu şi Vrancea, care au votat multiplu īn ziua de 28 noiembrie, īn judeţul Buzău. "La alegerile din 2004, frauda electorală a atins cote greu de imaginat, existīnd judeţe īn care s-au īnregistrat cīte 35-40 de mii de alegători pe liste suplimentare, cīte 40-50 de mii de voturi declarate nule şi mituirea electoratului rural cu dosare de venit minim", a mai afimat deputatul peremist, care solicită ca votul să nu mai poată fi exprimat decīt de cei care se regăsesc īn listele permanente.

Numai acuzaţii
Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a susţinut că, printre zonele unde se pregăteşte fraudarea alegerilor, ar fi şi Buzăul, unde "este un domn supraponderal care e foarte priceput la astfel de lucruri şi care se pregăteşte din plin". La rīndul său, Valerian Ţuclea, preşedintele conservatorilor de la Buzău, a declarat că este īndreptăţit să creadă că se va īncerca fraudarea pentru că "P.D. are tehnici şi tactici specifice pentru fraudarea alegerilor. După experienţa din 2004, nu credem că şi-au schimbat năravul, poate doar părul".

Cine organizează cīştigă
Chiar dacă nu o declară, pīnă şi pesediştii se tem de o posibilă fraudare a alegerilor. Senatorul pesedist Ion Vasile i-a īndemnat pe primarii "transfugi", aleşi pe listele social-democrate, să se reīntoarcă īn P.S.D., conştient fiind că cine organizează alegerile are numai de cīştigat. "Primarii care doresc să se reīntoarcă īn P.S.D.,vor fi primiţi, īn condiţiile respectării statutului, adică numai după ce au depăşit termenul de un an de la ieşirea din partid", a declarat, cu ceva timp īn urmă, senatorul Ion Vasile, preşedintele organizaţiei social-democraţilor buzoieni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se īntīmplć la Buzću

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU