Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2790 > Politica Locala Nr. 2790 de miercuri, 19 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 8

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Lăudătorul de serviciu

articol de: Doru GHEORGHIADE
E unul care tot apare la televizor, īl cheamă Cătălin Avramescu, şi e omul care-i duce ţucalul lui Traian Băsescu. Adică, e un ţucălar, aşa cum şi Ţuluş īi duce la W.C. oala de noapte a preşedintelui, dar din partea prietenei lui, madam Kovesi. O ştiţi, beldia aia care, la rīndul ei, a spălat lenjeria intimă a doamnei Monica Macovei. Toţi ăştia sīnt trīmbiţaşii de la Cotroceni, oameni fără veleităţi, talent, cultură sau pic de aptitudini īn meseria pe care o fac. Dintre toţi, cel mai enervant e tupeistul Avramescu, pe care Bă­sescu l-a vrut prin tot felul de funcţii importante. Semidoctul ăsta e atīt de banal īn a-l tămīia pe omul din dealul Cotrocenilor, īncīt cred că īnsuşi lui Băsescu īi provoacă vomă. Şi mai e şi profesor universitar. Din păcate, Avramescu nu e un personaj singular. Īn viaţa publică au apărut zeci de aşa zişi intelectuali ca el, personaje fără nici o operă, care se pretind schimbul de mīine pentru oameni ca Păunescu sau Vadim Tudor, pe care-i īnjură, socotindu-i limbagii de serviciu ai lui Ceauşescu. Ipochimenul, care adoarme după prima pagină a unei cărţi, nici măcar bunul simţ de a īnvăţa limba romānă nu l-a avut. Luni seara, Avramescu a simţit nevoia să-l contrazică, īn direct, pe fostul preşedinte Emil Constantinescu la o emisiune televizată pe o temă despre care a dovedit că n-are habar. Īn schimb, a aruncat tot felul de perdele de fum, a colportat minciuni, īntr-un cuvīnt, a fost un jeg uman. Cum o fi putīnd Băsescu să se lase lăudat de un asemenea specimen?

 

COMENTARII

Mircea:
felicitari
Gheorghiade, adevarat graiesti! Felicitari pentru editorial, ai pus degetul pe rana, in sfarsit!
Fane de la gara:
Groh-groh...
In sfarsit, un editorial exemplar! Cata virtuozitate in folosirea epitetului, cata fina cunoastere a adevarului, cat de mult bun simt... Domnule Gheorghiade, sa nu uitati sa va verificati email-ul, sigur cei de la Washington Post urmeaza sa va faca o oferta... Briliant, ramai inmarmurit in fata inteligentei si fortei de patrundere a spiritului dumneavoastra, mare ziarist si legenda vie, idol al parlitilor de scriitori de pretudindeni... Asteptam noi editoriale ale dumneavoastra, desi dupa acest varf al genului publicat acum credem ca va va fi greu, daca nu imposibil sa va autodepasiti.Bravo, de trei ori bravo... ura si la gara!
anda:
true, i say
Are dreptate in privinta corului de aşa zişi intelectuali care se fac ecoul presedintelui. Cat despre Dl Arvamescu, acesta a spus o gramada de ineptii in emisiunea respectiva.

Iar stilul editorialistului nu trebuie sa fie demn de Washington Post ca sa exprime o realitate.
Fane de la gara:
me again...
hai sa vedem putin:

"beldia aia care, la rīndul ei, a spălat lenjeria intimă a doamnei Monica Macovei"

Oare nu ne putem exprima punctul de vedere si fara sa jignim, domnilor? Nu e frumos...Si sa nu-mi spuneti ca e un pamflet, ca nu tine!

"oameni fără veleităţi, talent, cultură sau pic de aptitudini īn meseria pe care o fac"

Chiar asa sa fie? Ce dovezi aveti, in afara de revarsarile acide de frustrari personale neimpacate?

"personaje fără nici o operă, care se pretind schimbul de mīine pentru oameni ca Păunescu sau Vadim Tudor, pe care-i īnjură, socotindu-i limbagii de serviciu ai lui Ceauşescu."

Sa intelegem ca autorul ii admira sincer pe Vadim si Paunescu... No comment...

"Ipochimenul, care adoarme după prima pagină a unei cărţi"

Vai, vai, ce replici pline de haz, ma tavalesc pe jos de ras...Aici putem intrevedea o proiectie a propriilor neputinte...

"jeg uman"

Frumos, plin de ura proletara chiar...dar, ma rog, ce conteaza stilul daca vorbele exprima o realitate...

Cat despre Milica, numai de bine, ca despre stiti dumneavoastra cine...

Stilul, pai stilul e omul, stimabililor, doar stiti asta!
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se īntīmplć la Buzću

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU